Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2016. 11:40 >> 11:22
11

MARKOVIĆ KA KAŽE

CKM: Ko finansira rušenje suverenosti CG?

Crnogorska kulturna mreža (CKM) traži od potpredsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da na osnovu svojih saznanja obavijesti javnost ko finasira pojedine opozicione partije da, kako su naveli, rade na rušenju suverenosti Crne Gore, i stopiranju NATO integracija, koje su poslije referendumske odluke najvažnija odluka koju naša država donosi, kao i ko su osobe sa političke scene koje se bave izdajom države.

"Oni koji su se 2006. zalagali da Crna Gora ostane u državnoj zajednici sa Srbijom i pored tada ubjedljivog poraza njihove politike izgleda ne odustaju od svoje sulude ideje, i permanentnog rada na satanizaciji crnogorskog identiteta. Predstojeći parlamentarni izbori su po riječima visokih državnih funkcionera borba za odbranu tekovina 21. maja 2006. godine, što je jedinstven slučaj u svijetu da jedan narod na parlamentarnim izborima brani državnu suverenost", ocijenili su u CKM-u.

Istakli su da pred svake parlamentarne izbore građani Crne Gore moraju da brinu koja će opcija osvojiti većinu - procrnogorska ili prosrpska.

"Nejasno nam je zašto državne institucije koje su zadužene da sprovode zakon ćute, vjerovatno se plaše reakcije opozicionih lidera. Građani su imali priliku da se uvjere da institucije sistema nijesu spremne da dosljedno primijene zakon prema političarima i njihovim pristalicama iz redova opozicije. Imajući u vidu da je Duško Marković ozbiljan političar i odgovoran čovjek nadamo se da će zbog odgovornosti prema Crnoj Gori uvažiti naš poziv i objelodaniti ko su političari koji se bave izdajom svoje domovine", saopšteno je iz CKM-a.

Takav odnos političkih subjekata iz redova opozicije prema matičnoj državi, kako su ocijenili, u svim pravno uređenim državama bi se smatrao veleizdajom, i bio bi rigorozno sankcionisan.

"Nažalost, sve više bivamo svjesni da ni nakon deceniju od obnove nezavisnosti nijesmo uspjeli da utemeljimo suverenost Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније