Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2016. 08:10 >> 16:03

BOLJEVIĆ OCIJENIO

Ima uslova za izbore u Tivtu

Ekspert za telekomunikacije, Predrag Boljević, ocijenio je da bi lokalni izbori u Tivtu trebalo da se održe što skorije, kako bi do parlamentarnih izbora ostalo što više vremena za otklanjanje problema koji se mogu pojaviti, a nijesu mogli biti predviđeni.

 

Boljević je dodao da su ispunjeni svi zakonski i tehnički uslovi i da bi izbori u tom primorskom gradu mogli biti održani već sjutra.

"Tivat je idealan uzorak i priča o implementaciji AFIS-u kao uslovu za Tivat je, ne samo neznavena priča, već i nepotrebno dizanje tenzija u ionako pregrijanoj političkoj atmosveri, što ipak ne bi trebalo da bude doprinos dobronamjernog pojedinca ili organizacije civilne ili političke", kazao je Boljević za Pobjedu.

Na pitanje da li su stvorene pretpostavke za održavanje lokalnih izbora u Tivtu, Boljević je rekao: "Ako pod uslovima za koje me pitate mislite na tehnička sredstva, konzolu sa čitačem, koja će, na osnovu lične karte, omogućiti identifikaciju glasača, kako je zakon predvidio, tad nedvosmisleno, na osnovu zvanično saopštenih podataka od strane MUP-a kao nosioca aktivnosti, izbori u Tivtu mogu biti sjutra održani".

On je kazao da u magacinima MUP-a već postoji sasvim dovoljan broj konzola, čak i značajno više nego što je Tivtu potrebno.

"Naravno sa pripadajućim softverom i to, do detalja u skladu sa zakonom. Mislim da nema problema ni sa glasačkim spiskovima u Tivtu, pa samim tim ne vidim što bi moglo biti sporno sa tehničkog aspekta, da se izbori u Tivtu održe u zakonom predviđenom rokom. Izbori u Tivtu se trebaju i moraju održati što prije kako bi do parlamentarnih izbora ostalo što više vremena za otklanjanje problema koji se mogu pojaviti, a nijesu mogli biti predviđeni. Tivat je idealan uzorak i priča o implementaciji AFIS-u kao uslovu za Tivat je, ne samo neznavena priča, već i nepotrebno dizanje tenzija u ionako pregrijanoj političkoj atmosveri, što ipak ne bi trebalo da bude doprinos dobronamjernog pojedinca ili organizacije civilne ili političke", kazao je Boljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније