Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Gradski portal [ R.B. ]

18. 02. 2024. 12:02 >> 16:36

MINISTARSTVO

Izgradnja vrtića u Siti kvartu iduće godine

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) saopštilo je da će u narednih par dana biti raspisan tender za izbor obrađivača glavnog projekta na vrtiću u Siti kvartu, dok se početak izgradnja tog objekta planira u 2025.godini, saopšteno je Gradskom portalu iz tog resora.

Za Gradski portal su iz tog resora najavlili izgradnju još četiri vrtića u Glavnom gradu i rekonstrukciju dvije ustanove "Poletarac" na Zabjelu i objekat u Momišićima.

"Time će se stvoriti uslovi da već u ovoj godini imamo gotov glavni projekat, dok ćemo u drugoj polovini godine pokrenuti tender za izbor izvođača radova što bi ujedno značilo i početak izgradnje objekta. Kada su u pitanju ostali vrtići, kroz projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), ove godne će biti sprovedeno konkursno rješenje za izgradnju vrtića na
Starom aerodromu, Zlatici, Bloku 35 i Bloku 36", naveli su iz MPNI.

Kroz kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom (EIB) predviđena je rekonstrucija i dogradnja vrtića na Zabjelu kao i dogradnja uz postojeći objekat u Momišićima u kojima je dominantan problem prebukiranost djece na teritoriji glavnog grada.

"Vjerujemo da će radovi na ovim objektima početi tokom ove godine. Takođe, predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su održali sastanak sa rukovodstvom Radio Televizije Crne Gore, kako bi se ušlo u nastavak projekta izgradnje vrtića u zgradi javnog servisa koji će umnogome rasteretiti prostorne kapacitete podgoričkih vrtića", navode u odgovorima iz MPNI.

Objašnjavaju i da finansijska sredstva za pomenute projekte su obezbijeđena, ali s obzirom na promjene cijena kada je ovaj segment u pitanju, tačne iznose procjenjenih sredstava mogu objaviti mati tek nakon izrade glavnih projekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније