Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ B.B. ]

22. 10. 2021. 15:22 >> 15:23

NA TRGU NEZAVISNOSTI

Otvorena manifestacija ”Podgorički dani meda”

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici danas je otvorena tradicionalna 27. manifestacija "Podgorički dani meda". Tokom 22, 23. i 24. oktobra 40 izlagača, pčelara i proizvođača pčelarske opreme, kao i autora stručne literature iz oblasti pčelarstva iz Crne Gore i okruženja izlagaće med i ostale pčelinje proizvode vrhunskog kvaliteta.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Nebojša Veličković na otvaranju manifestacije pozdravio je pčelare, proizvođače pčelarske opreme i organizatore koji su uprkos teškoj godini koju je pratila suša, ipak, istrajali i pokazali dobru organizovanost i posvećenost pčelarstvu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Veličković je istakao je su prepoznali probleme i imali razumijevanja za proizvođače u ovom sektoru.

"Kreirali smo brojne mjere, od kojih su neke završene dok neke još traju, kroz koje smo podržali sektor pčelarstva. Vjerujem da će do kraja godine svi koji su aplicirali ostvariti podršku. Imali smo sluha i razumijevanja za nastale probleme, zbog čega smo opredijelili značajna sredstva da se saniraju posljedice ili predunaprijede moguće štete na pčelinjim zajednicama“, kazao je Veličković.

On je istakao, da je Ministarstvo opredijelilo dodatnu podršku za nabavku pčelinjih pogača koje proizvođači mogu iskoristiti do 5. decembra, kao i brojne mjere koje su kreirane za podršku pčelarima.

Uputio je poziv pčelarima, proizvođačima pčelarske opreme i svim građanima da upute sve ideje, programe i kritike kako bi zajednički došli do najboljih rješenja, naglasivši da će prioritet u narednom periodu biti promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Radule Miljanić smatra da će se ujedinjeni kroz zajednički rad uspješno rješavati sve prepreke u pčelarskom sektoru.

"Želim napomenuti i zahvaliti na akciji Ministarstva poljoprivrede koje je obezbijedilo sredstava za regresiranje hrane za pčele što je jasan znak razumijevanja problematike sa kojom se susrećemo. U saradnji sa Ministarstvom, pčelarskim organizacijama i pčelarima kreiraćemo mjere podrške za iduću godiunu kroz koje će pčelari moći da unaprijede svoju proizvodnju“, kazao je Miljanić.

Apelovao je na sve članove da registruju svoja gazdinstva kako bi mogli u okviru zakona ostvariti podršku od Ministarstva poljoprivrede.

Manifestaciju organizuju Udruženje pčelara Podgorice i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Glavnim gradom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније