Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

28. 09. 2018. 22:35 >> 22:19

PREKO 50 IZLAGAČA

Otvorena manifestacija "Podgorički dani meda"

Manifestacija Podgorički dani meda, koja je danas otvorena, okupila je više od 50 pčelara koji su izložili med i pčelinje proizvode, a koje će posjetioci moći da probaju i kupe tokom naredna tri dana.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, čestitao je pčelarima na rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj godini, sa željom da zajedno nastave partnerski da rade na daljem razvoju crnogorskog pčelarstva.

“Danas sam sa vama, kao i u prethodnom periodu, u kome pažljivo i odgovorno razvijamo suštinsko partnerstvo između Vlade i vrijednih domaćina, kao i sa prozvođačima, civilnim sektorom, stručnom i naučnom zajednicom i medijima. Sva ova partnerstva su rezultat našeg opredjeljenja i ona su garancija napretka našeg sektora poljoprivrede i ukupnog ekonomskog razvoja”, poručio je Simović.

Mladi pčelar Miloš Fatić iz Podgorice kazao je da mu je posebna čast i obaveza da se obrati u ime svih proizvođača i pčelara, posebno mladih.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da je posebno zahvalan što su 124 mlada pčelara ove godine podržana u svojim nastojanjima da počnu da se bave pčelarstvom.

Fatić je naveo da je zahvalan i što je 100 mladih farmera dobilo podršku kroz program pokretanja njihovog poslovanja, koju je on iskoristio za nabavku pčelinjih društava, košnica i opreme.

On je mladim ljudima poručio da iskoriste programe podrške mladim poljoprivrednicima koje je kreiralo i sprovodi Ministarstvo.

“Ti programi pored finansijske podrške podrazumijevaju i stručnu, savjetodavnu i mentorsku podršku, koje su meni bile dragocjene u ostvarenju mojih planova. Želim da mladim ljudima prenesem i vrijedno iskustvo i da im dam savjete koje sam dobio od svojih starijih kolega”, naveo je Fatić.

Prema njegovim riječima, uspjeh nije izostao.

“Uloženi rad, nadanja, strpljenje su urodili plodom. Živim ponosno od svoga rada”, saopštio je Fatić.

Tradicionalnu pčelarsku manifestaciju, koja se ove godine održava 24. put, organizuje Udruženje pčelara Podgorice, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Glavnog grada Podgorice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније