Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Objavio: O.Z. ]

19. 10. 2017. 18:11 >> 17:40

POVEĆAVA KAPACITETE

JPU "Đina Vrbica": Prostor za još 320 djece

Uređivanje prostorija koje je JU Resursni centar Podgorica ustupio JPU "Đina Vrbica" privodi se kraju, dok je u planu uređenje prostora u Staroj Varoši za čije ustupanje toj predškolskoj ustanovi Glavni grad donosi odluku narednih dana.

"Nakon nedavno potpisanog sporazuma sa Resursnim centrom izvršena je adaptacija jednog internatskog paviljona površine oko 380m2, za čiju adaptaciju je JPU "Đina Vrbica" izdvojila oko 40.000 eura iz sopstvenih sredstava", saopšteno je iz te predškolske ustanove.

Naveli su da se taj objekat nalazi na Zabjelu, dijelu grada u kojem je prebukiranost postojećih kapaciteta najveća, te će otvaranje još jedne vaspitne jedinice, koje se očekuje narednih dana, biti veoma značajno.

Objekat kapaciteta preko 200 djece, sadrži pet učionica, prostoriju za trijažnu sestru, kuhinju, toalete, jednu veću multifunkcionalnu prostoriju i dvorište.

"U namjeri da pomogne u rasterećivanju kapaciteta postojećih objekata predškolskog obrazovanja na nivou Podgorice, odbornici Skupštine Glavnog grada će na prvoj sjednici Parlamenta razmatrati odluku o ustupanju na desetogodišnje besplatno korišćenje JPU „Đina Vrbica“ prostorije u Staroj varoši. Prostorije površine oko 190 m2 nalaze se u ulici Špira Mugoše br. 11. Ovaj prostor moći će da primi oko 120 mališana, a sredstva za njegovo prilagođavanje potrebama predškolskog uzrasta obezbijediće JPU "Đina Vrbica". Ukoliko odbornici Skupštine Glavnog grada donesu odluku o ustupanju prostorija, sa radovima će se početi narednih dana. ", kaže se u saopštenju.

Iz JPU "Đina Vrbica" su kazali da ta ustanova u kontinuitetu radi na obezbijeđivanju boljih uslova za boravak mališana i rasterećenju postojećih kapaciteta.

"Takođe, ova ustanova je dobila nov vrtić u Zagoriču koji je izgrađen iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) kapaciteta za oko 250 mališana. Iz istog kredita trenutno se gradi i vrtić na Starom aerodromu a završetak radova očekuje se u prvoj polovini naredne godine. Vrtić je površine oko 3000 m² i u njemu će biti smješteno 343 djece", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније