Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business/Vijesti ]

22. 03. 2015. 09:26 >> 09:21

MARTOVSKA PLATA

Izdvajaće više za osiguranje zaposlenih

Poslodavci u Crnoj Gori će u obračunu zarada zaposlenima za mart morati da primjenjuju izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kojima su doprinosi za zdravstveno osiguranje povećani sa 3,8 odsto na 4,3 odsto bruto zarade.

Ta izmjena zakona, kako je Vijestima saopšteno iz Ministarstva finansija, objavljena je u Službenom listu 27. februara, a stupila je na snagu narednog dana, što znači da će martovska zarada biti prva na koju se primjenjuje.

Taj doprinos pripada grupi poreza i doprinosa na teret poslodavca i zbog njega ne smiju smanjivati zarade zaposlenom, već ga moraju platiti kao svoj trošak.

Na prosječnu neto zaradu od oko 480 eura, što je 716 eura bruto, to povećanje od 0,5 odsto iznosi 3,6 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније