Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

28. 03. 2024. 14:17 >> 14:19
Čitaj mi:

Mujović - Fragkogianis

Crna Gora interesantna stranim investitorima u oblasti energetike

Crna Gora je interesantna stranim investitorima u oblasti energetike, a napredak na planu evropske integracije je pozitivan signal u pravcu sigurnosti uloženog kapitala, poruka je nakon susreta ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića sa pomoćnikom ministra vanjskih poslova Republike Grčke Konstantinosom Fragkogianisom koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Kako navode u saopštenju, Mujović je iskazao zadovoljstvo povodom mogućnosti za razmjenu iskustva u ovoj oblasti, te informisao o prilikama u energetskom sektoru Crne Gore, kao i planovima na dinamiziranju aktivnosti kroz adekvatniju valorizaciju prirodnih potencijala, a u skladu sa najvišim standardima.

On je istakao da je Grčka kredibilan partner Crne Gore i podsjetio na saradnju kompanija Jugopetrol i Hellenic petrol koji su doprinjeli ekonomskom razvoju naše države.

Ministar je ukazao na postojeće proizvođače energije, kao i na potrebu izrade plana koji će energetski sistem učiniti stabilnijim.

Fragkogianis je pohvalio postignute rezultate Vlade Crne Gore na planu evropske integracije, koji su, kako je istakao “znatno vidljiviji nego u prošlosti”.

“Kroz dobre međudržavne odnose Grčka je spremna da doprinese evropskoj orijentaciji Crne Gore", istakao je on.

Govoreći o energetskom sektoru i budućim izvorima energije Fragkogianis, naglasio je da je bitno shvatiti da proizvodnja energije iz prirodnih izvora jeste cilj svake države, ali da je taj proces jako dug, zahtijeva mnogobrojne reforme i pripremne radove, kao i strategije ka efikasnoj energetskoj tranziciji.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora zahvaljujući svojim potencijalima primamljiva za investitore u ovom sektoru, te da na najbolji način može iskoristiti iskustva Grčke u ovoj oblasti.

“Saradnja je ključ uspješne energetske tranzicije” poručili su sagovornici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније