Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

21. 03. 2024. 15:29 >> 16:18
Čitaj mi:

ĐUROVIĆ

"Ograničavanje marži može se nazvati nastavkom akcije "Stop inflaciji"

"Copy paste" Vlada Milojka Spajića je mogla slobodno da kaže da je ovo nastavak akcije "Stop inflaciji", ne bi se niko ljutio zbog toga. Od velikih najava da će Vlada ograničiti marže na 5.000 artikala na kraju nije bilo ništa, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

"Jedini model koji je održiv jeste dogovor sa privredom u interesu prije svih građana, tačnije akcija "Stop inflaciji", kazao je Đurović. 

On je podsjetio da je Vlada Dritana Abazovića, odnosno, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma na čijem čelu je bio, pokrenulo akciju "STOP inflaciji" u saradnji sa privredom i da su na taj način značajno ublažene posljedice inflacije na budžet građanki i građana.

Đurović je dodao da to koliko je ta akcija bila uspješna govori i činjenica da su mnoge zemlje regiona, ali i Evrope, po uzoru na Crnu Goru sprovele identičnu ili sličnu akciju. Ali da je najbitnije to što su i sami građani uvidjeli "kada je 1. januara Spajićeva Vlada prekinula akciju "STOP inflaciji" i dovela do velikog rasta cijena namirnica koliko su za vrijeme akcije mogli da uštede na mjesečnom nivou". 

"Potpuno nelogična i neizvodljiva mjera jeste da ograničavanje marži ne važi za prodavnice manje od 600m2. Jedva čekam da vidim kako je to zamišljeno. Usput ta mogućnost otvara prostor za razne zloupotrebe đe mjere važe, a đe ne", naveo je Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније