Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.V.

28. 01. 2024. 19:51 >> 10:00

REAGOVANJE

Asanović demantuje Žugića: Bivši guverner izgubio sudski spor

Povodom izjave bivšeg guvernera Centralne banke Radoja Žugić da se njegov doktorat ne osporava, osim kod loših namjera, te da je dnevni list "Dan" izgubio na sudu ovo osporavanje i za to postoji dokumentacija, reagovao je advokat te redakcije Nebojša Asanović. On je izjavio da Žugićeve tvrdnje nijesu tačne. 

Reagovanje advokata Asanovića prenosimo integralno. 

"Nijesu tačne tvrdnje bivšeg guvernera Centralne banke i bivšeg ministra finansija Radoja Žugića, u izjavi datoj portalu RTCG, da je list "Dan" u vezi njegovog doktorata izgubio proces protiv njega pred sudom, a koji spor je inače pokrenuo sam Žugić, već je obrnuto. Radoje Žugić je taj koji je izgubio proces pred sudom protiv Jumedia Mont doo koja je osnivač dnevnog lista "Dan" i o tome postoji pravosnažna odluka Osnovnog suda u Podgorici. To je odluka P.br.2604/18 od 10. novembra 2020. godine. 
Ukratko, radi se o tome da je Žugić dobio doktorat 2011. godine prije nego što je Fakultet na kome ga je dobio akreditovan za doktorske studije i prije nego što je na tom fakultetu otvoren program doktorskih studija, a što je bila 2014. godina. To je sve jasno po svim navedenim datumima, ali na to se niko ne okreće.
Kao posljedica tog spora je i ta da je lično šura Radoja Žugića, Siniša Kovačević, tada glavni poreski inspektor u Poreskoj upravi podnio prijavu sudu protiv mene zbog utaje poreza, a koju prijavu je podnio samo protiv mene i ni protv nijednog drugog lica za cijelo vrijeme njegove višegodišnje karijere u Poreskoj upravi. To je od ombudsmana i Osnovnog suda u Podgorici njihovim odlukama ocijenjeno kao diskriminacija zbog moje političke pripadnosti i zbog toga što zastupam list "Dan". Podnio je prijavu isključivo protiv mene, iako sam platio i preplatio sve poreze, i ni protiv jednog drugog advokata, iako u tom momentu njih preko 700 na ime poreza duguje preko šest miliona eura. Pa čak ni protiv drugih lica iz drugih djelatnosti, od kojih neka pojedinačno duguju na desetine i stotine hiljada eura za porez, a i preko milion eura poreza i drugih obaveza", izjavio je advokat Asanović.

Podsjetimo, NVO Akcija za socijalnu pravdu objavila je danas da je bivši guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, po osnovu doktorata, koji mu se godinama osporava u javnosti, ostvario je bruto prihod od preko 48 hiljada eura, jer je imao naknadu od 10 odsto na osnovnu zaradu zbog doktorskog zvanja. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније