Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ TVCG ]

30. 10. 2023. 16:31 >> 16:31

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR

I radnicima Instituta plate kao u javnom zdravstvu

Predstavnici uprave i sindikata Instituta “Simo Milošević” iz Igala potpisali su kolektivni ugovor na koji se čeka već deset godina. Kolektivni ugovor o pravima radnika u toj kompaniji je dogovoren još u junu, a Vlada ga je usvojila u petak. Iz Sindikata Instituta pozdravljaju potpisivanje kolektivnog Ugovora.

Predsjednica Sindikata Instituta Marija Obradović kazala je za TVCG da je to veliki korak za zaposlene u Instututu jer će će i njima zarade obraunavati po koeficijentima koji važe u javnom sektoru.

"To je jedan veliki korak za sve zaposlene u Institutut Igalo zbog jedne proste činjenice a to je da će od danas početi da važi ono što mi odavno znamo i što smo nažalost morali da dokazujemo skoro 10 godina kroz tužbe odnosno presude koje smo dobijali a to je da radnici Instituta Igalo imaju pavo na zarade koje se obračunavaju po koeficijentima kao u javnom zdravstvu tako da će od danas radnici dobijati plate koje su obračunate na adekvatan način", kazala je Obradović.

Na današnji dan, kako je dodala biće zaključene tužbe radnika.

"Od danas kako su adekvatno obračunate plate po koeficijentima koji su u javnom zdravstvu, tužbe radnika prestaju. Napominjem, nažalost onu drugu stranu, a to je da će do današnjeg dana tužba da se nastavi", kazala je Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније