Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ A.B. ]

02. 08. 2023. 18:09 >> 18:54
1

REAGOVANjE NVO

MANS o investiciji na Mavrijanu: Ostavljen prostor za korupciju

Pošto je danas potpisan Memorandum između Vlade, Opštine Ulcinj i saudijske "Al Šidi Grupe" radi sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa na dijelu rta Mavrijan u Ulcinju, reagovao je MANS, navodeći da ovakvo postupanje ostavlja ogroman prostor za korupciju i bogaćenje pojedinaca.

"Tražićemo da nova Vlada preispita sve odluke donešene iza zatvorenih vrata, bez javnih tendera i bez konsultacija sa građanima i stručnom javnošću", dodali su u saopštenju. 

Takođe, iz MANS-a navode da su iznenađeni da niko od funkcionera Vlade nije insistirao na javnoj raspravi.

"Kao su to radili dok su bili u opoziciji i NVO sektoru", zaključili su iz MANS-a. 

Podsjetimo, ovaj memorandum potpisan je danas u Vili Gorica u Podgorici. Prisustvovali su premijer Dritan Abazović, predsjednik Al Šidi grupacije Sulejman Al Šidi i prvi čovjek Ulcinja Omer Bajraktari.

Al Šidi je kazao da njegova grupacija već posluje u BiH te da žele da prenesu svoje iskustvo u Crnu Goru.

"Zahvalni smo za šansu za investiciju na rtu Mavrijan. Ovo je početak i prvi korak za arapske investitore na ovom prostoru", dodao je on.

Abazović je naglasio da je ovo veliki dan za Ulcinj i Crnu Goru.

"Kao plod pređašnjeg sastanka došli smo do ovog potpisivanja Memoranduma. Al Šidi Grupa je uradila velike projekte u BIH", naveo je danas Abazović. 

On je kazao da je brdo Mavrijan sa tri strane okruženo morem, te da bi se nakon daljih pregovora na toj lokaciji gradio praktično mali grad.

"Na ovaj način se otvara prozor za druge kompanije iz Saudijske Arabije i drugih zemalja, za koje vjerujem da će sve više htjeti da dolaze u Crnu Goru", zaključio je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније