Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

К. Ј.

20. 07. 2023. 11:28 >> 12:26
2

PREVISOKE TAKSE

Ryanair prekida letove između Zagreba i Podgorice

Ryanair će 29. oktobra prekinuti letove između Zagreba i Podgorice, kao i još dvije linije iz našeg glavnog grada, zbog povećanja aerodromskih taksi, piše na zvaničnoj stranici te avio - kompanije.

Kako su naveli od 29. oktobra će biti ukinute usluge iz Podgorice za Zagreb, Barselonu i Mančester.

„Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse, prinuđeni smo da ove zime obustavimo letove iz Podgorice za Barselonu, Mančester i Zagreb. Povećanje takse čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore“, saopštila je ova avio-kompanija.

Ryanair je prošle godine bio najprometniji prevoznik sa 249. 959 putnika na letovima za i iz Podgorice.

Ova brojka, kako navode iz kompanije, predstavlja povećanje od više od 200 odsto u odnosu na 2021. godinu, i povećanje od 30,8 odsto u odnosu na 2019. godinu kada je u svijetu vladala pandemija korona virusa.

"Tokom 2022. godine, prevoznik je prevezao 28.745 putnika na liniji Zagreb, koja je prvobitno pokrenuta 2021. godine, kao i 12.626 putnika na liniji Barselone, koja je počela sa radom 2019. Letovi za Mančester su otvoreni u oktobru prošle godine. Kao rezultat ovih ukidanja, Crna Gora više neće imati redovnih direktnih letova za Hrvatsku ili Španiju", navodi se na sajtu kompanije Ryanair.

Aerodrom Podgorica je ove godine povećao putničku taksu sa 1,75 eura po putniku u odlasku na 3,25 eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније