Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ TVCG/Radio Crne Gore ]

15. 12. 2021. 12:32 >> 12:41
3

UPUTILI ZAHTJEVE VLADI

Radnici odbili da gase ćelije KAP-a

Radnici Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) odbili su da danas počnu programsko gašenje ćelija u Elektrolizi.

Radnici su jednoglasni da neće učestvovati u gašenju Kombinata, ali strahuju da će se sam od sebe ugasiti, jer sirovina ima za deset do 12 dana, kazao je Radiju Crne Gore Branko Odović iz pogona Elektrolize.

“Obratili smo se Vladi. Tražimo povezivanje radnog staža, kreiranje socijalnog programa. Što se tiče najave iz Elektroprivrede da radnicima isplaćuju 24 bruto zarade iz profita od prodaje struje na berzi tražimo garanciju Vlade za tu ponudu”, rekao je Odović.

Na današnjem zboru, radnici su uputili Vladi četrii zahtjeva - da im se poveže beneficirani radni staž, da im se garantuje da će zarađene plate biti isplaćene, da će se ispoštovati javna ponuda Elektroprivrede da uplaćuje bruto zarade u naredne dvije godine i da se obezbijedi socijalni program za zaposlene tokom stečajnog postupka.

Traže odgovore u najkraćem roku i poručuju da neće odustati od svojih zahtjeva.

Dožić dao nalog za gašenje ćelija

Generalni menadžer Kombinata aluminijuma Nebojša Dožić dao je nalog upravniku Elektrolize da počne gašenje ćelija u tom pogonu, a Elektroprivredu obavijestio da smanji isporuku struje za dva megavatsata. To znači, kao je rekao Dožić, da se ugasi sedam ćelija od ukupno 152.

“Da li će to prihvatiti radnici ili ne vidjećemo. Zaposleni su se jutros okupili na zboru, gdje sam im objasnio kakva je sudbina KAP-a koja je trenutno u rukama zaposlenih. Ukoliko žele mogu da nastave sa radom, ako ne ugasićemo KAP. EPCG kao vlasnik energije ima mogućnost da profitira i da ostave Kombinat da radi”, izjavio je za Radio Crne Gore Dožić.

Prethodno su iz Elektroprivrede odgovorili na ponudu Uniproma, ističući da nijesu u mogućnosti da prihvate prijedlog te firme da preuzmu postrojenja radi proizvodnje primarnog aluminijuma, već su naveli da Uniprom s tim prijedlogom treba da upozna predstavnika većinskog akcionara, to jest, Vladu Crne Gore.

Svetlana Šestović, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније