Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 02. 2021. 10:04 >> 10:05

BOKEŠKI FORUM

Pozvali Bojanića na dijalog oko Aerodroma Tivat

Bokeški forum pozvao je ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića na dijalog u vezi zemljišta Aerodroma Tivat. Kažu da se može pričati i o koncesiji. Poručuju da je zemlja na kojoj se nalazi Aerodrom Tivat zemlja Tivćana koju je, kako su kazali, prethodna vlast preknjižila na državu. Kažu i da su spremni na dijalog oko Aerodroma ali, kako dodaju, samo kao u smislu da se ta zemlja vrati Opštini Tivat i da se obeštete stare tivatske porodice.

Član GO Bokeškog foruma Igor Radošević pisao je ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću i navodi da su u toj stranci sa čuđenjem i nevjericom primili vijest da nastavlja pregovore oko koncesija za Aerodrom Tivat.

"Ovo želimo da shvatimo kao vašu ishitrenu izjavu s obzirom da sigurno niste upućeni u imovinsko-pravne odnose na Aerodromu Tivat", navodi Radošević u pismu.

On ministru poručuje da je zemlja na kojoj se nalazi Aerodrom Tivat je zemlja Tivćana, koju su njihovi đedovi dali Opštini za izgradnju aerodroma u korist svih građana Tivta i Boke.

"Prethodna vlast je, uz pomoć svojih lokalnih poslušnika, tu zemlju od 2017. godine pod čudnim okolnostima prebacila na državu", kazao je Radošević.

Iz Bokeškog foruma poručuju da kao dio nove lokalne vlasti u Tivtu spremni na dijalog u vezi sa aerodromom.

"Ali samo u smislu da se ta zemlja vrati Opštini Tivat i da se obeštete stare tivatske porodice koje posjeduju zemlju na tom području, a nikada nisu obeštećene", kazao je Radošević.

Poziva ministra na dijalog, a ne, kako je kazao, da iz medija saznaju za njegove izjave koje, kako je kazao, daje iz "podgoričkih fotelja, baš kao što se radilo i prethodnih 30 godina".

"U Bokeškom forumu ćete imati iskrenog sagovornika kao dio lokalne vlasti, a u suprotnom ćemo ovu izjavu shvatiti kao kontinuitet prethodne vlasti i biti vaši najveći oponenti. Znate, kod nas od posljednih izbora pušu neki drugi vjetrovi. Kako je jaka bokeška bura otpuhala podgoričke poslušnike u Tivtu, tako će ubrzo i u Herceg Novom. Boka je, gospodine ministre, doista dala mnogo državi; a od države je dobila jedino uzurpaciju i otimačinu", navodi se u pismu.

Bokeški forum je pozvao ministra na dijalog u vezi zemljišta Aerodroma Tivat.

"Možemo pričati čak i o koncesiji. Mislimo da bi lokalna uprava Tivta ili lokalne uprave Boke bili odlični koncesionari. Da li ste razmišljali o tome? Mi jesmo. Jer barem toliko dugujemo našim precima koji su na Tivatskom polju ostavili svoje suze i znoj, dali ga nekada za boljitak društva – dugujemo i njima i našim potomcima. Ovaj poziv shvatite ozbiljno i prihvatite ga, jer u suprotnom ćemo shvatiti da je ovo samo kontinuitet predhodne vlasti", zaključio je Radošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније