Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

14. 12. 2020. 06:38 >> 06:38
1

DRI

U planu revizija donacija za borbu protiv kovida

Državna revizorska institucija (DRI) planira da uradi reviziju uspjeha domaćih i međunarodnih donacija u vezi sa Kovidom-19, koja iznose više od osam miliona eura, najavio je za Dan član Senata vrhovne revizije Branislav Radulović

To će, kako je rekao, uraditi po uzoru na Evropski revizorski sud i većinu nacionalnih vrhovnih revizija.

Donacije za borbu protiv virusa korona počele su da se uplaćuju u martu, kada je u Crnoj Gori proglašena epidemija. Novac se isplaćivao na račun Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), na čijem čelu je do skoro bio Milutin Simović.

NKT više ne postoji.

"Sredstvima koja su obezbijeđena posredstvom Svjetske banke kontrolisala bi se u okviru finansijske revizije", pojasnio je Radulović.

Na pitanje da li će nova organizacija Vlade stvarati probleme u radu DRI, Radulović kaže: "Djelimično da u praćenju realizacije preporuka za ona ministarstva koja su bila subjekt revizije, a sada ne postoje u ranijem organizacionom obliku. Stoga smo pojedinim novim ministarstvima većuputi li odgovarajuće instrukcije ili urgencije kako da se za ranije završene revizije sprovedu izdate preporuke DRI".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније