Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

05. 04. 2024. 21:51 >> 22:05
2
Čitaj mi:

EMISIJA "OKVIR"

Anđušić: CEDIS uništen; Čađenović: SDT nema vremena da se bavi nama od DPS-a

Nijedan direktor u CEDIS-u nije uticao na izborne cikluse pretzhodnih pet godina i problematično je upoređivati to preduzeće sada i za vrijeme kad je DPS upravljao ovom državom, kazao je predsjednik Odbora direktora u CEDIS-u Vladimir Čađenović.

Govoreći o reviziji Državne revizorske insitucije, koja je iz dva navrata dala negativno mišljenje na poslovanje CEDIS-a, Čađenović je kazao da mjesta za negativno mišljenje nema i da su izvještaji populistički i tendeciozni.  

"Iz različitih krugova želi da se stvori utisak da se u CEDIS-u dešavaju krupne stvari, a koje nisu u skladu sa važećim propisima. Doziva se SDT po cijeli dan. Ne govorim kao političar već kao direktor ove kompanije. Zoran Jelić sa kolegama iz aprtije želi da stvori takav negativan utisak o nama", kazao je Čađenović u emisiji "Okvir" na TVCG. 

Čađenović tvrdi da je jako problematično je da Jelić uopšte komentariše partijsko zapošljavanje.

"Netačno je da je sedam godina treba za oporavak CEDIS-a. Te najave su neutemeljene, a ja sam na raspolaganju da se sučeljavam sa suprotnim mišljenjima. SDT nema vremena da se bavi CEDIS-om od DPS-a koji im je ostavio posla na pretek", poručio je on. 

Sa druge strane, poslanik DPS-a ima drugačije mišljenje i tvrdi da je godinama CEDIS sistemski uništavan. 

"To pokazuju finansijski izvještaji. Tvrdim da je DRI najozbiljnija institucija u državi. Činjenice i brojke su neumoljive", ukazao je Anđušić u emisiji "Okvir". 

Poslanik DPS-a tvrdi da je CEDIS doveden sa dobitka na gubitak od 13 milona eura.

"Ipak, ja tvrdim da je gubitak mnogo veći. Ovo preduzeće je partijski zapošljavanjem uništavano. Doveden je do bankrota i minimum sedam godina treba da prođe da bi stao na zelenu granu", zaključio je Anđušić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније