Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

09. 05. 2019. 16:31 >> 16:31

CBCG - MMF

Neophodno efikasno upravljanje kreditnim rizikom

Efikasno upravljanje kreditnim rizikom osnov je za uspješno poslovanje banke i podrazumijeva blagovremeno identifikovanje rizika i preduzimanje adekvatnih i preventivnih mjera zaštite, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Guverner CBCG Radoje Žugić sastao sa danas sa timom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je u posjeti crnogorskoj vrhovnoj monetarnoj instituciji povodom realizacije programa tehničke pomoći u oblasti ocjene upravljanja kreditnim rizikom u bankama.

„Žugić se zahvalio predstavnicima MMF-a, navodeći da je CBCG veoma zadovoljna saradnjom sa tom institucijom i da će svi njeni kapaciteti biti apsolutno posvećeni uspješnoj realizaciji predstojećeg projekta“, navodi se u saopštenju.

Žugić je eksperte MMF-a upoznao sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i intenzivnim regulatornim aktivnostima CBCG, usmjerenim na usaglašavanje sa direktivama Evropske unije (EU), uvođenje najboljih praksi i jačanje supervizorskih funkcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније