Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

04. 04. 2019. 14:35 >> 14:35

SPORAZUM SRBIJE I CG

Brže i efikasnije elektronske transakcije

Ministarka javne uprave Crne Gore Suzana Pribilović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić, potpisali su danas Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o uzajamnom priznavanju usluga povjerenja za elektronske transakcije.

Sporazum koji je potpisan na Drugom digitalnom samitu u Beogradu, podrazumijeva, kako se navodi u saopštenju Ministarstva javne uprave, uzajamno priznavanje usluga certifikovanja za elektronske transakcije koje se pružaju u Crnoj Gori i kvalifikovanih usluga od povjerenja koje se pružaju u Republici Srbiji.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas potpisujemo Sporazum o uzajamnom priznavanju usluga povjerenja i elektronske identifikacije između Srbije i Crne Gore. Implementacijom ovog Sporazuma stvaraju se uslovi da građani, privreda naše dvije države, u što većoj mjeri koriste nove tehnologije, kao i da poslove obavljaju brže, efikasnije i jeftinije, bez teritorijalnih ograničenja", kazala je Pribilović.

Ona je istakla da se sporazumom potvrđuju dobrosusjedski bilateralni odnosi i započinje nova etapa kroz prekogranično pružanje usluga povjerenja u elektronske transakcije i elektronske identifikacije.

Sporazum je pripremljen u cilju prekograničnog pružanja usluga, eliminisanja prepreka u elektronskom poslovanju, omogućavanja korišćenja i jednakog pravnog dejstva kvalifikovanih usluga certifikovanja za elektronske transakcije, odnosno kvalifikovanih usluga od povjerenja, u obje zemlje.

"Crna Gora potpisivanjem ovog Sporazuma još jednom potvrđuje svoje opredjeljenje za unapređenje saradnje na regionalnom nivou. Na ovaj način potvrđuje se i posvećenost Crne Gore razvoju digitalnog društva, unapređenju bilateralne saradnje sa državama Zapadnog Balkana, kao i međunarodnoj saradnji" navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније