Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 03. 2019. 15:04 >> 14:37

SD CETINJE

Najbolji rezultati na polju finansija

Kao najznačajnije rezultate ostvarene u resorima kojima na Cetnju rukovode kadrovi SD-a iz te partije vide one ostvarene na polju finansija.

"Dug lokalne samouprave i javnih preduzeća, veći od 35 miliona i dugogodišnje neplaćanje poreza i doprinosa na dohotke zapošljenih su najdominantniji. Reprogram postojećeg kreditnog duga je omogućio da se poslije dužeg vremena počnu plaćati porezi i doprinosi za zapošljene u lokalnoj samoupravi. Naplata opštinskih prihoda je povećana u odnosu na prethodnu godinu za 14 odsto. Dug lokalne samouprave je smanjen za oko cca. 1.500.000 eura po kreditima, a cca. 1.800.000 eura po obavezama iz ranijeg perioda", navode iz SD-a.

Pažnja građana, kako navode, posebno je usmjerena na rad Vodovoda, obzirom na dugogodišnje probleme koji postoje u vodosnabdijevanju.

"I DOO Vodovod i Kanalizacija može se pohvaliti plaćanjem zaostalih poreskih dugova po raznim osnovama, kao i plaćanjem tekućih poreza i doprinosa na zarade zapošljenih. To se ostvaruje, između ostalog, i zahvaljujući boljoj naplati, koja je u 2018. godini povećana za 8,7% u odnosu na 2017. godinu", navodi se u saopštenju.

U susret skorog početka rekonstrukcije Mojkovačke i Bajičke ulice, kojom će i otpočeti sanacija sekundarne vodovodne mreže, neophodno je, kažu, bilo dobiti građevinsku dozvolu i pribaviti Rješenje o pokretanju eksproprijacije. Sve ovo, dodaju, iako je bilo neophodno nije bilo urađeno prije potpisivanja Ugovora.

"Nemogućnost novih zaduženja i skromni opštinski prihodi bili su ograničavajući faktor, ali i pored toga smo u oblasti komunalnih poslova i saobraćaja, pored redovnog održavanja, uspjeli izvršiti i sanaciju 16 km lokalnih puteva na seoskom području, kao i 650m javne rasvjete u Bulevaru Crnogorskih junaka", navode iz te partije.

Gradska Biblioteka i čitaonica "Njegoš", podsjećaju, u protekloj godini proslavila je 150 godina postojanja.

"Pored osnovne djelatnosti, obogaćivanja i očuvanja knjižnog fonda koji je na raspolaganju našim sugrađanima, Biblioteka je imala značajno bogatiji program u odnosu na prethodni period, u vidu okruglih stolova, promocija književnih djela i filmova. Svakako treba pomenuti intenzivnu saradnju sa skoro svim ambasadama u Crnoj Gori i njihovim kulturnim centrima, što rezultira značajnim donacijama sa njihove strane", dodaju iz cetinjskog SD-a.

Značajnu aktivnost, kako su kazali, imao je i Sekretarijat za kulturu, sport i mlade.

"Prije svega, treba istaći izradu Nacrta strategije razvoja sporta, na koji je dobijeno pozitivno mišljenje Ministarstva sporta i koji je trenutno na javnoj raspravi. Urađen je i novi Pravilnik o sufinansiranju sporta i raspodjeli budžetskih sredstava sportskim kolektivima. Izrađen je i lokalni Plan mladih (LPAM), za period 2019-2021. godine, za koji se očekuje javna rasprava", navodi se u saopštenju.

I pored navedenog, svjesni su, kažu, a je lokalna samouprava tim koji može samo sinhronizovanim i predanim radom dati rezultate i zavrijediti povjerenje sugrađana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније