Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

24. 05. 2018. 15:30 >> 15:26

PODRŠKA VLADE I UNDP-A

Za razvoj malog biznisa 120.000 eura

Podrška razvoju sektora privrede, biznis zona i biznis klastera, zatim procesu strateškog planiranja razvoja jedinica lokalne samouprave, kao i razvoju nacionalnog brenda biće i ove godine u fokusu zajedničkog projekta Ministarstva ekonomije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), za koji će biti opredijeljeno 120.000 eura.

Generalni direktor za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić i stalna predstavnica UNDP-a za Crnu Goru Fiona Mekluni potpisali su danas Sporazum o finansiranju, u cilju nastavka implementacije projekta „Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori“.

„Tri direktorata u Ministarstvu ekonomije, i to Direktorat za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljane EU fondovima, Direktorat za razvoj i Direktorat za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača, opredjelili su finansijsku podršku u iznosu od 70.000 eura, dok će ukupan budžet za realizaciju projekta sa kontribucijom UNDP-a iznositi 120.000 eura“, kazao je Babić.

Cilj projekta je, kako je dodao, jačanja sektora mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, unapređenje saradnje sa jedinicama lokalne samouprave i razvoja poslovne infrastrukture, ali i unaprjeđenje konkurentnosti države i njene bolje vidljivosti i prepoznatljivosti na inostranom tržištu.

Stalna predstavnica UNDP-a za Crnu Goru Fiona Mekluni kazala je da je veoma zadovoljna što su se dosadašnje aktivnosti pokazale korisne za poboljšanje ukupne poslovne klime u državi, privlačenje investitora i stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje.

Projekat „Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori“ realizuje se od 2014. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније