Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

25. 03. 2018. 14:34 >> 14:30
1

POPOVIĆ O LEGALIZACIJI

MORT bi i posljednji cent iz džepa građana

Način legalizacije bespravnih objekata, kako je sprovodi Ministarstvo održivog razvoja i turizma, je prevara i neprimjeren pokušaj izvlačenja i posljednjeg centa iz džepa građana Crne Gore, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

 

Podsjećaju da uz sve to iz MORT-a prijete da će rušiti bespravne objekte u skladu sa zakonom, pri čemu, kako navode Demokeate, zaboravljaju da su potpisivanjem Ugovora o kreditu, koji je zaključen između Svjetske banke i Vlade Crne Gore potpisan i Memorandum o razumijevanju između Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine i opština koje su korisnice kredita.

"Memorandumom je predviđen moratorijum na rušenje objekata bez građevinske dozvole koji su izgrađeni prije stupanja na snagu Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata 01.09.2008. godine", rekla je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Ona je na konferenciji za novinare objasnila da je legalizacija bespravnih objekata moguća samo u slučaju kada je objekat izgrađen na sopstvenom zemljištu investitora i ako je u skladu sa važećom planskom dokumentacijom.

"U slučaju da ne postoji planska dokumentacija, investitor podnosi zahtjev za legalizaciju, jer ga na to primorava Ministarstvo. Mora da plati od 200-300 eura za izradu elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta, da plati upis svog objekta (ako nije upisan) u katastar, a nakon predaje zahtjeva za legalizaciju nadležni organ lokalne samouprave donosi rješenje da se postupak legalizacije prekida zbog nedostatka planske dokumentacije, pri čemu će investitor biti obaviješten da mora da čeka 2020. godinu kada će se donijeti plan Generalne regulacije. Dakle, ovim investitorima će se iz džepa izvući oko 400 eura i čekaće, ne svojom krivicom, nekoliko godina da se donese planski dokument", saopštila je Popović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније