Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vijesti, Objavila: J.B.Č. ]

04. 12. 2017. 08:47 >> 08:13

PORESKA UPRAVA

Od reprograma 20,39 miliona eura

Državni budžet je kroz reprogram poreskog duga do 27. novembra prihodovao ukupno 20,39 miliona EUR, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

"Do kraja godine većini poreskih obveznika, koji su u reprogramu, dospijeva još jedna rata, pa očekujemo da će ukupni prihodi biti oko 22 miliona eura", saopšteno je Vijestima iz PU.

Zakon o reprogramu pruža poreskim obveznicima mogućnost da dug izmire u 60 mjesečnih rata, uz otpis kamata.

Za tu mogućnost prijavilo se 6,2 hiljade dužnika. Predlog tog zakona pripremio je kabinet bivšeg ministra finansija, Raška Konjevića.

Prema podacima PU, od ukupno naplaćenog iznosa 14,2 miliona se odnosi na jednokratnu uplatu od deset odsto ukupnog duga, a 6,1 milion na mjesečne rate.

Prema potpisanim rješenjima o reprogramu, PU očekuje da će u narednoj godini na naplatu dospjeti poreski dug od oko 24 miliona eura.

"PU će ulagati maksimalne napore da taj iznos u najvećoj mogućoj mjeri i naplati. Treba imati u vidu da će naplata planiranog iznosa zavisiti od dinamike izmirivanja obaveza od poreskih obveznika i da se ne može predvidjeti koliko će njih nastaviti da poštuje odredbe donijetih rješenja o reprogramu, a za koliko će zbog neizmirivanja obaveza tokom naredne godine rješenja biti ukinuto", kazali su iz PU.

PU je donijela 649 ukidajućih rješenja za obveznike koji nijesu izmirili jednokratnu uplatu u zakonskom roku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније