Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2017. 21:24 >> 20:52

ZAVRŠEN OTKUP

Poljoprivrednici prodali jagnjad

Završen je organizovani otkup tržnih viškova jagnjadi u Crnoj Gori. Otkupljeno više od dvanaest hiljada jagnjadi. Zadovoljni organizatori otkupa, poljoprivrednici i penzioneri.

Generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu u ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Danijela Stolica, saopštila je da su svi poljoprivrednici mogli da prodaju svoju jagnjad.

"Najvažnije je to što je  otkupljeno svako  ponuđeno jagnje. Isplata je prema plasniranoj dinamici", rekla je Stolica.

Predsjednbik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešovišć kazao je da do ponedjeljka zahtjevi penzionerskih udruženja mogu da dostignu brojku od trinaest hiljada kada se i zaključuju spiskovi.

Izuzetno smo zadovoljni organizacijom i distribucijom jagnjećeg mesa, svjesni da je veoma teško uskladiti svaki detalj, riječi su Vešovića.

Vešović najavljuje još jednu organizovanu nabavku zimnice za penzionere, a riječ je o suhomesnim proizvodima.

"Pored IM "Goranović" iz Nikšića, bjelopoljske kompanije Mesopromet i "Gradine" iz Rožaja, uključena je i firma "Marteks" iz Cetinja, a biće obezbijeđene juneće, svinjske i jagnjeće polutke do kraja novembra, kazao je Vešović.

Zadovoljstvo ne krije ni poljoprivrednik Veljko Stijepović iz Žabljaka.

"Jagnjad smo prodali mesnoj industriji Franca i ispoštovano je sve što je dogovoreno. Što se tiče otkupne cijene od 2,30 eura za kilogram žive mjere nije zadovoljavajuća ali tako je kako je",  istakao je Stijepović.

U Savezu udruženja penzionera Crne Gore saopšteno je da je nabavka jagnjećeg mesa za četiri godine koštala naše najstarije sugrađane jedanaest miliona eura  čime je značajno pomognuta domaća poljoprivreda.

 

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније