Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

25. 07. 2017. 18:32 >> 18:06

BIJELO POLJE

Novi vlasnici u "Vunku" od 31. jula

Nakon nešto više od mjesec dana od prodaje imovine nekadašnjeg bjelopoljskog „Vunka“ za 2,25 miliona eura na 23. licitaciji u Privrednom sudu, danas je sklopljen kupoprodajni ugovor između stečajnog dužnika i kupaca, d.o.o.“ Bravera“ iz Bijelog Polja i kompanije “Dulović“ iz Mojkovca. Primopredaja imovine i ulazak u posjed novih vlasnika obaviće se u ponedeljak 31.jula, kazao je stečajni upravnik Radojica Grba.

Interes novih vlasnika je da što prije stave u funkciju kupljenu imovinu, a povjerilaca da dođu do novčanih potraživanja nakon decenijskog čekanja. Lokalna uprava sada dobija kvalitetne partnere koji će uposliti novu radnu snagu a kroz poslovanje i do sredstava na osnovu uplaćenih poreza, kazao je Grba.

On je čestitao kupcima na smjelosti da kupe imovinu pod teretom, jer je dio imovine pod zabilježbom zbog postupka restitucije, najavivši  brzo rješenje i  tog  problema.

Jedan od kupaca, Vlado Veličković, najavio je na prostoru nekadašnjeg kombinata još jedan moderni Poslovni centar koji će biti nazvan "Vunko centar“. U novim objektima će posao naći određen broj lica među kojima će, svakako, biti i nekadašnjih radnika „Vunka“ i njihove djece koji će ispunjavati uslove koji budu definisani prilikom zapošljavanja. 

"Koliki će biti broj zaposlenih i kojom će brzinom  krenuti novi biznis u mnogome zavisi od lokalne uprave i njene pomoći oko rješavanja problema koji mogu biti kočnica u začetku novih projekata. Očekujemo podršku kako Opštine Bijelo Polje, tako i Vlade i banaka", kazao je Veličković, ističući da stečenu imovinu neće prodavati već da će razvijati dosadašnji biznis, prodaju sportske opreme.

Pero Veličković, suvlasnik imovine, je za naredne dane najavio registraciju FK „Tekstilac“ koji će imati svoje terene na dijelu kupljene imovine.

Zoran Dulović, vlasnik kompanije "Dulović", ocijenio je da da su u kupovinu ušli dosta hrabro s obzirom na zabilježbu djela imovine.

"Veoma je važno da  imovina prelazi u vlasništvo ozbiljnih firmi koje uspješno posluju više od dvije i po decenije. Sigurni smo da u novim okolnostima možemo  da nastavimo još kvalitetnije da razvijamo biznis. To nam je i bio osnovni cilj prilikom kupovine kombinata a nikako preprodaja imovine",  kazao je Dulović.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније