Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina/rtcg.me [ Objavila R.B. ]

22. 03. 2017. 20:21 >> 19:57

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR

Poreskom disciplinom do planiranih projekata

Kotor, uz povećanje poreske discipline i smanjenje tolerancije prema propustima kojih je do sada bilo, ima potencijale da finansira redovne aktivnosti i planirane projekte, ocijenio je gradonačelnik Vladimir Jokić.

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, juče razgovarao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Margaret En Ueharom.

Jokić je, kako se navodi, informisao ambasadorku o aktuelnoj situaciji u Opštini, i naglasio da Kotor, uz povećanje poreske discipline i smanjenje tolerancije prema propustima kojih je do sada bilo , ima potencijale da finansira redovne aktivnosti i planirane projekte.

"Uehara je pozdravila najavu lokalne uprave i Jokića o promjenama koje će omogućiti da Opština bude u funkciji servisa građana. Ona je ohrabrila namjere ka poboljšanju transparentnosti, posebno u dijelu koji se odnosi na formiranje Informacionog sistema, čime će biti omogućeno direktno praćenje tokova novca u Opštini i finansiranja projekata", kaže se u saopštenju.

Jokić je, kako se dodaje, informisao Ueharu o planovima i viziji razvoja turizma u Kotoru, ističući problem nedostatka većih hotelskih kapaciteta. 

Ambasadorka je, kako se navodi, naglasila važnost anagažovanja lokalnih vlasti na stvaranju uslova da se turisti u Kotoru zadržavaju duže i izrazila nadu da će američke firme biti zainteresovane da ulažu u Kotor.

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori takođe juče posjetila je Tivat gdje je razgovarala sa predsjednicom Opštine Snežanom Matijević.

“Promjene u Tivtu su toliko vidljive i nastale su u tako kratkom periodu i to je izuzetna okolnost”, kazala je Uehara, istivremeno se interesujući za viziju koju lokalna uprava ima kada je u pitanju dalji razvoj opštine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније