Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 06. 2013. 12:52 >> 12:58

RADULOVIĆ U ŠIBENIKU

Modernizacija KAP-a, ali kad Rusi odu

Novi vlasnik kompanije “TLM-TVP” u Šibeniku spreman je da pruži punu tehničku, finansijsku i logističku podršku za modernizaciju KAP-a. Jedini uslov je raskid ugovora s ruskim vlasnicima i raskid komercijalnog ugovora, saopšteno je na sastanku potpredsjednika Skupštine Crne Gore Branka Radulovića s upravom te kompanije.

Radulović je posjetio danas kompaniju „TLM-TVP“ u Šibeniku, gdje je razgovarao s vlasnikom Markom Pejčinoskim, predsjednikom uprave, Tončijem Kandidom i sa članom uprave Miroslavom Šupeom.

Kompanija „TLM-TVP“ je renomirani prerađivač valjanih i presovanih aluminijskih proizvoda.

Kompanija je trenutno u fazi restruktuiranja i modernizacije s kojom će već tokom sljedeće godine proizvodnja valjanih proizvoda dostići vrijednost od 90.000 tona, a presovanih proizvoda 20.000 tona.

S tim će ukupne bruto potrebne količine poluproizvoda na bazi aluminijuma biti negdje oko 140.000 tona. Kompanija ukupnu svoju proizvodnju isporučuje najeminentnijim kompanijama u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

„Tokom sastanka je zaključeno da je neophodno da se KAP restruktuira i modernizuje, da je KAP kao takav u dobroj mjeri i bio do `90-tih godina, da je „TLM-TVP“ nekada nabavljao značajne količine aluminijuma iz KAP-a i da za međusobnu saradnju nisu potrebni posrednici kao što je kompanija „Glenkor“, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

U saopštenju se kaže da je značajno da je novi vlasnik „TLM-TVP“ spreman da preuzme ukupnu proizvodnju modernizovanog KAP-a u asortimanu homogenizovanih trupaca, blokova i legura i čija bi prodajna cijena bila veća od 250 do 350 eura po toni u odnosu na LMI i sadašnji ingot.

„Novi vlasnik „TLM-TVP“ je spreman da pruži punu tehničku, finansijsku i logističku podršku za modernizaciju KAP-a. Jedini uslov je raskid ugovora sa ruskim vlasnicima i raskid komercijalnog ugovora sa „Glenkorom“, saopšteno je iz Skupštine.

Sadašnji vlasnici i menadžment „TLM-TVP“ podržali ideju formiranja regionalnog udruženja proizvođača i prerađivača aluminijuma, a potpredsjednik Radulović je najavio da će domaćin prvog okupljanja na jeseni biti Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније