Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 06. 2013. 23:04 >> 23:04

OBNAVLJANJE?

Sjutra nova cijena akcija DKP

Konzorcijum s kojim se pregovara o privatizaciji ili djelimičnoj dokapitalizaciji Novog duvanskog kombinata Podgorica, kroz izgradnju fabrike, trebalo bi sjutra da ponudi novu cijenu za akcije tog preduzeća.

Iz Tenderske komisije ranije je saopšteno da bi konzorcijum, koji čine danilovgradska Partner kompani, užički Primat i budvanski Jaz Express, trebalo da na sjutrašnjoj sjednici tog tijela ponudi cijenu za akcije i to veću od prvobitno nuđene.

Konzorcijum je nudio da za 100 odsto akcija NDKP-a plati šest miliona eura. Ponuda predviđa i realizaciju obaveznog investicionog programa za gradnju fabrike od oko 9,42 miliona eura, bez poreza na dodatu vrijednost u roku od 12 mjeseci i dodatnog investicionog programa u remont postojećih i kupovinu novih mašina, u iznosu od 1,5 miliona eura, prenijela je Mina business.

Konzorcijum je ponudio i program zapošljavanja prema kojem bi bilo angažovano između 100 i 150 zaposlenih.

Iz Tenderske komisije ranije su kazali Pobjedi da je konzorcijum, predvođen Primatom, prihvatio da iz Duvanskog kombinata Podgorica preuzme što veći broj radnika. Predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović, naveo je tada da broj radnika DKP-a, koji neće preći u NDKP, neće preći deset odsto.

Dogovoreno je i preuzimanje deset radnika iz Proizvodnje i obrade duvana, koja posluje u okviru DKP. Potencijalni investitor će se, kako je objašnjeno, obavezati i da nastavi kontinuitet proizvodnje postojećeg DKP-a do izgradnje fabrike, kao i da zastoj u proizvodnji prilikom selidbe bude što kraći.

Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije četiri puta je raspisivao tender za privatizaciju ili djelimičnu dokapitalizaciju NDKP, kroz izgradnju fabrike. Konzorcijum, sa kojim su pregovori počeli prije desetak dana, jedini je dostavio ponudu na posljednji tender.

NDKP je osnovan Odlukom Vlade, koja u njemu posjeduje 69,92 odsto udjela, dok Glavnom gradu pripada 30,08 odsto dionica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније