Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 07. 2013. 18:21 >> 18:21

ADRESA - SUD

SNP: Zaustaviti krčmljenje imovine DKP

Bezakonju i štetnim ugovornim aranžmanima, kojim se krčmi imovina Duvanskog kombinata Podgorica, treba stati na put, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji, upućujući apel nadležnim institucijama, a posebno Privrednom sudu koji vodi stečajni postupak, Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, ali i Državnom tužilaštvu i policiji.

„Skandalozna je činjenica da su se Vlada Crne Gore i Gradonačelnik Glavnog grada, načinom prodaje Novog duvanskog kombinata koji su prethodno osnovali, svrstali u subjekte koji se bave otimačinom imovine najstarijeg privrednog kolektiva u Crnoj Gori“, navela je u saopštenju poslanica SNP-a Zdenka Popović.

Popović tvrdi da su Vlada i Gradonačelnik Glavnog grada, prodajući Novi duvanski kombinat privatnim firmama, koje nemaju nikakve veze ni iskustva u proizvodnji i preradi duvanskih proizvoda, istovremeno garantovali da će na kupca prenijeti i licencu – brend za proizvodnju cigareta  „Lovćen“, „Point“, „Winsent“ i drugi, koji i u ovom trenutku predstavljaju imovinu DKP u stečaju.

„Uz skandal da su na ovaj način Vlada i Gradonačelnik Glavnog grada neovlašćeno raspolagali imovinom drugog subjekta, dodatno se nameće pitanje motiva takvog postupanja“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Popović tvrdi da kupac Novog duvanskog kombinata ne ispunjava uslove iz Zakona o duvanu za bavljenje ovom proizvodnjom.

„Vlast mu, ne samo neovlašćeno, već i potpuno besplatno, prenosi pravo na proizvodnju cigareta iz proizvodnog programa DKP-a, čiji je brend ovaj kolektiv više decenija gradio na tržištu i čija je vrijednost izuzetno velika“, tvrdi Popović.

Na ovo bezakonje i otimačinu, kako je navecdeno u saopštenju, saglasnost je dala i Skupština Glavnog grada, i pored snažnog protivljenja odbornika SNP-a.

„Prethodni primjer bezakonja u postupku privatizacije, očigledno motivisane korupcijom, i ogromne štete koje zbog takvog postupanja u vršenju službene dužnosti pojedinaca trpi cjelokupno društvo, motiv su za insistiranje SNP-a na zahtjevu da norme o nezastarijevanju krivičnih djela iz oblasti privatizacije i koruptivnih krivičnih djela, postanu dio pravnog poretka Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније