Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 03. 2016. 17:48 >> 17:32

DIGITALIZUJ.ME

Veliki potencijal startup biznisa

Startup je biznis koji se dobro skalira i ima potencijal da se proširi na veliko tržište, za čije osnivanje je najvažnije sačiniti fenomenalan tim i raditi na inovativnim idejama, ocijenjeno je iz nevladine organizacije (NVO) Digitalizuj.me.

Predstavnica Digitalizuj.me, Jovana Biga kazala je da u Crnoj Gori postoje dva startup biznisa koji su dobili investicije, kao i nekoliko potencijalnih preduzetnika koji rade na inovativnim idejama i proizvodima.

“U Crnoj Gori postoje servisi koji inovativnim preduzetnicima pomažu, kroz automatizaciju procesa osnivanja kompanije”, rekla je Biga agenciji Mina-business.

Ona je navela da za prave startup preduzetnike ne postoje prepreke, s obzirom na to da mogu da osnuju kompanije tamo gdje im pravna regulativa najviše odgovara.

“Za započinjanje startup biznisa najvažnije je sačiniti fenomenalan tim, raditi na proizvodu i dobijanju prvih klijenata”, smatra Biga.

Startup je, kako je dodala, biznis koji se dobro skalira i ima potencijal da se proširi na veliko tržište.

“Startup biznis podrazumijeva i veliku brzinu, kao i relativno nisku cijenu širenja na tržištu”, rekla je Biga.

Prema njenim riječima, takve potencijale mogu imati samo tehnološki biznisi, koji unose značajnu inovaciju u industriji kojom se bave.

“Sa druge strane, klasični biznisi nemaju te potencijale, jer nijesu dovoljno inovativni da lako pobijede konkurenciju”, ocijenila je Biga.

Ona je zaključila da je nedostatak klasičnom preduzetništvu i tehnologija koja ne omogućava brzo i jeftino širenje biznisa.

NVO Digitalizuj.me okuplja digitalnu zajednicu Crne Gore u cilju promocije novih šansi za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju upotrebom društvenih medija i inovativnih poslovnih modela. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније