Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 12. 2015. 11:41 >> 11:45

EFSE - SOCIETE GENERALE

Dodatne finansije za stambene kredite

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Societe Generale banka Montenegro pokrenuli su partnerstvo za poboljšanje dostupnosti sredstava za stambene kredite za domaćinstva sa niskim primanjima u Crnoj Gori u iznosu od deset miliona eura.

Kredit, koji će Fond obezbijediti banci, služiće za, kako se navodi u saopštenju, finansiranje više od 600 dodatnih stambenih i kredita za adaptaciju domova u cijeloj zemlji, prenijela je Mina business.

Predsjednik Borda EFSE-a, Monika Beck, kazala je da je pravo zadovoljstvo udružiti se sa tako snažnim partnerom u sektoru finansiranja stambenih kredita u Crnoj Gori kao što je Societe Generale, ne bi li se obezbijedilo toliko potrebno finansiranje stana, odnosno adaptacije doma.

“Njeno snažno prisustvo ne samo u kapitalu već i u manje razvijenim zemljama čini Societe Generale ključnim članom naše mreže u ispunjavanju misije EFSE da poboljša lokalne stambene uslove”, rekla je Beck.

Glavni izvršni direktor banke, Miroslav Hiršl rekao je da im je čast što uz partnerstvo sa EFSE-om mogu da ponude rješenje za sve klijente koji nijesu riješili jedno od fundamentalnih egzistencijalnih pitanja ili traže mogućnosti finansiranja adaptacije doma. 

“Societe Generale banka Montenegro sa svojih 20 ekspozitura u zemlji teži da bude referentna banka za odnos sa svojim klijentima, prepoznata na tržištu, bliska klijentima i izabrana zbog svog kvaliteta i posvećenosti svojih timova”, kazao je Hiršl. 

On je naveo da odnos koji grade sa klijentima nije samo profesionalan već i savjetodavan. 

“Nadamo se da ćemo sa podrškom Fonda omogućiti klijentima da ostvare svoje životne planove i time podržati budućnost Crne Gore”, rekao je Hiršl.

EFSE je osnovala KfW banka za razvoj (KfW) uz finansijsku podršku njemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Evropsku komisiju. Fond ima za cilj da podstiče ekonomski razvoj i prosperitet u Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Kosovu, Gruziji, Moldaviji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Ukrajini i Turskoj.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније