Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine ]

16. 11. 2020. 06:36   >>  06:36

SAOPŠTILE BANKE

Spajanje Podgoričke i CKB okončaće 11. decembra

Spajanje Podgoričke banke, nekadašnje Societe Generale Montenegro, sa Crnogorskom komercijalnom (CKB) biće konačno 11. decembra, saopšteno je Dnevnim novinama iz obje finansijske institucije.

Od tog momenta, kako su naveli, integrisana banka će poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, Member of OTP Group.

“Projekat spajanja CKB i Podgoričke banke napreduje planiranom dinamikom i očekujemo da će se 11. decembra, nakon skoro godinu i po organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, Podgorička banka pripojiti CKB”, rekli su iz obje banke.

Projekat spajanja traje od jula prošle godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societea. Nakon toga, Societe je promijenila ime u Podgorička banka.

Na pitanje šta će se desiti sa žiro računima, stanjem depozita i kreditnim zaduženjima klijenata Podgoričke banke nakon njenog gašenja, u CKB-u ističu da će u svemu postupati u skladu sa ugovorima o korišćenju kreditnih proizvoda i depozita koje su klijenti zaključili sa Podgoričkom bankom.

“Svim klijentima koji u Podgoričkoj banci imaju transakcioni račun, banka je poslala pismo ponudu za otvaranje transakcionog računa, odnosno obavještenje o promjenama brojeva transakcionih računa. Novi brojevi računa u CKB, koji će zamijeniti postojeće račune u Podgoričkoj banci, biće važeći od momenta spajanja banaka”, ukazali su predstavnici banaka.

Oni su dodali da klijenti Podgoričke banke, koji nijesu dobili pismo ponude, treba da posjete ličnog bankara koji će ih informisati o novom broju transakcionog računa u CKB-u.

“Klijenti imaju pravo da odbiju otvaranje zamjenskog računa u CKB, u roku od 15 dana od prijema te ponude”, ukazali su u Podgoričkoj banci.

U CKB-u napominju da će godinu nakon pravnog spajanja banaka, uplate izvršene na postojeće račune u Podgoričkoj banci biti prihvaćene, a uplaćena sredstva preusmjerena na novootvorene račune u CKB-u.

“Ipak, molimo klijente da na vrijeme obavijeste poslodavce i uplatioce o novom broju računa”, naglasili su u CKB-u.

Kada je riječ o uplatama penzija, banka će umjesto penzionera obavijestiti Fond PIO o novim brojevima njihovih računa. Saglasnost na to moraju potpisati klijenti penzioneri u nekoj od filijala Podgoričke banke.

“Posmatrajući podatke o broju računa u kontekstu odredbi Zakona o bankama koje utvrđuju pojam bankarske tajne, banka bez izričite pisane saglasnosti klijenta ne smije dostavljati podatke o njegovom transakcionom računu trećim licima pa je zbog toga potrebno da klijenti penzioneri prethodno potpišu saglasnost za to, u filijali Podgoričke banke”, objasnili su u banci.

Gašenjem Podgoričke i njenim stapanjem sa CKB-om, kako tvrde predstavnici OTP-a, neće doći do otpuštanja radnika.

Brojne filijale Podgoričke banke, kako su kazali u CKBu, biće zadržane u okviru nove CKB mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније