Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 04. 2013. 23:45 >> 23:45
2

PORAŽAVAJUĆE

Sa tržišta povučeno 255 dječijih kolica

Crnogorski tržišni inspektori naredili su trajno povlačenje sa tržišta 255 dječjih kolica jer ne ispunjavaju obavezne zahtjeve bezbjednosti, a privremeno 183 komada, zbog administrativne neusklađenosti, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Iz Uprave su saopštili da su u pilot akciji, sprovedenoj od 21. marta do 21. aprila, u okviru projekta EU „Zaštita potrošača i tržišni nadzor“, inspekcijski organi kontrolisali subjekte koji se bave trgovinom proizvoda za djecu, kako bi utvrdili da li ovi predmeti ispunjavaju važeće propise Crne Gore.

„Tržišna inspekcija je kontrolisala dječja kolica kod 18 poslovnih subjekata i tom prilikom ustanovila da 36 modela, od 38 pregledanih, ne ispunjavaju obavezne zahtjeve bezbjednosti. Kao krajnji rezultat, 255 dječjih kolica je trajno povučeno iz prometa zbog, uglavnom, nedostatka obaveznih informacija i upozorenja u pogledu rizika. Privremeno povučena 183 komada dječjih kolica vraćena su u promet, nakon što su subjekti otklonili nepravilnosti vezane za nepostojanja uputstava za upotrebu na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Uprave.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija je tokom tog perioda imala 22 kontrole u kojima je poslovnim subjektima naređena trajna zabrana prometa 53 komada raznih vrsta igračaka zbog nepropisnog označavanja i neposjedovanja prateće dokumentacije.

Laboratorijska ispitivanja sprovedena u CETI-ju pokazala su da „jojo“ igračke  ispunjavaju bezbjedonosne propise.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније