Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2014. 18:04 >> 18:01
4

NUMANOVIĆ U PLJEVLJIMA

Do sada u Bukovicu uloženo 4 miliona

U realizaciju infrastrukturnih projekata u Mjesnoj zajednici Bukovica, u cilju povratka lica raseljenih sa ovog područja u periodu 1992.-1993.godina, od 2008. Kada je započet projekat, do kraja ove godine biće uloženo četiri miliona eura. Ukupna vrijednost projekta je 4,5 miliona. Do sada je urađeno 85 stambenih objekata, 50 pomoćnih objekata, 26 km sekundarne mreže prilaznih puteva, saniran je asphalt i urađeno novih 8 km asfalta.

O realizaciji infrastrukturnih projekata u ovoj godini, danas je, sa predstavnicima opštine Pljevlja i Udruženja Bukovičana iz Sarajeva i Pljevalja, razgovarao ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

Realizacija infrastrukturnih objekata obuhvatala je izgradnju putne infrastrukture, izgradnju individualnih stambenih objekata, kao i sanaciju i rekonstrukciju niskonaponske elektrodistributivne mreže.

Izraženo jue zadovoljstvo stepenom realizacije projekta. Dogovoreno je da se kroz budžet obezbijede sredstva za 2015. godinu za završetak radova koja podrazumijeva izgradnju  stambenih i pomoćnih objekata, kao i završetak preostale putne infrastrukure i elektro mreže. Takođe, dogovorena je i dinamika završetka radova na projektu do kraja 2015. godine.

Na sastanku je istaknut i problem lakšeg prekograničnog prelaza stanovništva MZ Bukovica sa Bosnom i Hercegovinom.

Lokalna samouprava, na čelu sa predsjednikom opštine Đačićem, preuzela je obavezu da, kroz niz stimulativnih mjera, olakša povratak stanovništva MZ Bukovice, kojima se kroz ovaj projekat stvaraju infrastrukturni uslovi na ovom području. Takođe je dogovoreno, da lokalna zajednica preuzme brigu o održavanju lokalnih puteva izgrađenih kroz ovaj projekat u MZ Bukovica.

Numanović je, sa direktorom Direkcije javnih radova Žarkom Živkovićem posjetio MZ Bukovicu. Bili su i predstavnici Udruženja Bukovičana iz Sarajeva i Pljevalja i predstavnici lokalne samouprave.

Konstatovano je zadovoljstvo činjenicom da benefite od ovog projekta imaju, kako domicilno stanovništvo, tako i stanovništvo MZ Bukovica koje je ovaj prostor napustilo u periodu 1992-93. godine.

Dio stanovništva se vratio i svoj i prosperitet svoje porodice vide u sredini iz koje potiču. Ministar je izjavio da hrabri činjenica da su tolerancija i uzajamno uvažavanje među stanovništvom MZ Bukovica na visokom nivou.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније