Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 09. 2014. 14:24 >> 14:23

ATOMSKA ENERGIJA

CG spremna da ispuni zahtjeve

Intenzivna saradnja Crne Gore sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju i realizovane aktivnosti dokaz su spremnosti da u ovoj oblasti ispuni sve zahtjeve međunarodnih i evropskih standarda, rekla je predstavnica Ministarstva turizma i održivog razvoja Ivana Vojinović.



Ona predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja učestvuje na 58. redovnom zasijedanju Generalne konferencije Međunarodne agencije za atomsku energiju, koja se održava u Beču.

Vojinović je informisala o statusu u oblasti nukelarne sigurnosti i bezbjednosti i zaštite od jonizujućeg zračenja i postignutom napretku Crne Gore u periodu između dvije Generalne konferencije.

"Ostvareni napredak Crne Gore u velikoj mjeri doprinijeće realizaciji obaveza koje država ima u okviru pregovaračkog Poglavlja 15 – Energetika, u okviru kojeg se nalazi oblast Nuklearna sigurnost i zaštita od zračenja", kazala je Vojinović.

U narednom periodu nadležne institucije u oblasti nuklearne sigurnosti, bezbjednosti i zaštite od jonizujućeg zračenja, najavila je ona, nastaviće se implementacija obaveza definisanih međunarodnim ugovorima, kao strateškim i zakonodavnim okvirom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније