Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 06. 2014. 08:08 >> 08:23

NEPOZNAT UZROK

Djeca otrovana tokom Škole prirode

Đaci Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ iz Bara, njih šestoro, hospitalizovani su nakon što su se otrovali tokom boravka u Školi prirode na Žabljaku.

 

Najavljeno je da će rezultati mikrobioloških analiza uzoraka uzetih od mališana koji su hospitalizovani zbog jakih stomačnih tegoba, biti poznati danas.

Simptomi učenika koji su od 26. do 31. maja pohađali Školu u prirodi na Žabljaku su identični -  jaki stomačni bolovi, povraćanje, dijareja i visoka temperatura. Srećom, zdravstveno stanje svih pacijenata je stabilno.

Ljekar Marija Popović-Aleksić kazala je Dnevnim novinama da se najvjerovatnije radi o trovanju hranom. Ona je negirala da je jedno dijete zaraženo salmonelom.

"Nalaze još nijesmo dobili iz bakteorološke laboratorije, ali prema našim procjenama, situacija je mnogo bolja, o čemu govori i podatak da se djeca već oporavljaju i da će najkasnije do petka ići svojim kućama" kazala je ona.

Dnevnim novinama je rečeno da se osnovano sumnja da je trovanje djece i učiteljica uzrokovala torta koju su imali za večeru ili hamburger koji su dobili za doručak na dan polaska kućama u hotelu Planika.

Direktorica Osnovne škole "Blažo Jokov Orlandić" Svetlana Đurović Macanović iskazala je žaljenje zbog ove situacije u kojoj su se našli njeni učenici.

Ona, ipak nije željela da priča o detaljima, već je kratko prokomentarisala da nije nadležna da daje izjave, već, da će to uraditi kroz saopštenje Ministarstvo prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније