Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Jelena Milutinović

26. 03. 2024. 07:24 >> 07:24
Čitaj mi:

Povodom ramazana

Sveti mjesec prilika da Tajla pokloni časove engleskog jezika

Mjesec razmazan uveliko traje, i svaki vjernik pronalazi način da pruži pomoć onima kojima je potrebna. Jedna od njih je i akterka naše priče Tajla Kurpejović iz Rožaja, koja je odluku da njena donacija povodom svetog mjeseca budu časovi engleskog jezika za sve koji žele da nauče i unaprijede svoja znanja.

Ova tridesetogodišnjakinja po struci diplomirana marketing menadžerka, sa bogatim iskustvom stečenim studirajući na fakultetima na Kosovu, u Danskoj, Finskoj i Americi, kao i radeći i živjeći u Švedskoj i Belgiji.

Prošle godine po povratku u Crnu Goru, radi online kao frilens nastavnica engleskog jezika.

Na pitanje zašto se odlučila na ovakav potez, Tajla objašnjava:

"Počela sam svoju karijeru volontirajući na Kosovu za razne nevladine organizacije i to mi je stvarno bilo prelijepo iskustvo, nešto što stvarno hrani dušu i što mi je pomoglo da se povežem sa ljudima i da budem dio zajednice, da budem dio i riješenja i problema i svega što dolazi uz to''.

Njena ideja je bila da ponudi svim ljudima, bez obzira odakle dolaze da uče engleski, posebno oni koji nisu baš u mogućnosti da finansijski priušte časove engleskog jezika ili bilo kakve druge časove usavršavanja.

Ponudila je besplatne online časove odnosno četiri časa u toku mjeseca, djeci i odraslima.

Ističe da je važno povezati se sa lokalnom zajednicom.

"Zato što mi smo svi jedno, kolektivno smo jači. Ako je neko od nas uspješan, to ima neki efekt gdje svi možemo da budemo uspješni. Ako neko od nas zna, onda to znanje treba da se podijeli i onda ćemo svi da znamo i da budemo bolji i napredniji. I kao i društvo i kao i pojedinci i nešto treba uraditi, nešto što je i za dušu. Jer smo mi duhovna bića, tako da stvarno trebamo biti tu jedni uz druge", navodi Kurpejovićeva.

Njeno iskustvo govori da su ljudi u Crnoj Gori humani.

"Mi pomažemo svima, posebno postoje akcije gde pomažemo ljudima koji su u lošem zdravstvenom stanju za razne operacije, djeci i odraslima. Tako da nije to meni nešto novo, niti mojim ljudima, odnosno mom narodu", pojašnjava Kurpejovićeva.

Poslala je poruku svim mladima da se potrude, da budu dio svoje lokalne zajednice.

"Ako vidite, recimo smeće na ulici, ili vidite da se neko grubi odnosi prema nekome, nemojte samo da gledate, nego recite nešto, uradite nešto. Idite na edukacije, posvetite se sebi i sve će to da se isplati", zaključuje Kurpejovićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније