Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

25. 03. 2024. 11:33 >> 11:37

DONACIJA "VEZUV-VOLCANO"

Klinički centar dobio najmoderniji digitalni rendgen aparat

Doniranjem najmodernijeg digitalnog rendgen aparata Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), vrijednog preko 90.000 hiljada evra, kompanija Vezuv Volcano slavi svoj jubilej – 25 godina poslovanja, koja je godinu započela nizom društveno odgovornih aktivnosti, pod nazivom “25 godina na svom mjestu”, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Ugovor o donaciji potpisali su direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe, Lena Bošković i direktor KCCG, dr Aleksandar Radović.

Iz Kliničkog centra podsjećaju da ovo nije prva donacija kompanije Vezuv-Volcano zdravstvenom sistemu Crne Gore i toj ustanovi, a koje su najčešće bile usmjerene Institutu za bolesti djece (IBD). Podsjećaju i da je u periodu pandemije koronavirusa ta kompanija među prvima donirala 60.000 evra za nabavku respiratora, dok je protekle dvije godine IBD i odjeljenjima pedijatrije opštih bolnica u Cetinju i Bijelom Polju donirala i blizu 15.000 eura.

“Za početak, na dan osnivanja kompanije “Vezuv” koji je ujedno i dan sreće 20. mart, a u skladu sa dubokim uvjerenjem o tome koliko je važno društveno odgovorno poslovanje, u Vezuv-u je odlučeno da će aktivnosti proslave jubileja početi tako što će podržati zdravstveni sistem naše zajednice, kroz donaciju 90.750 hiljada evra vrijednog automatizovanog digitalnog RTG aparata za potrebe Instituta za bolesti djece KCCG-a, kazala je direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe Lena Bošković i dodala:

“Ovaj važan trenutak ne samo što označava dugogodišnji uspjeh i posvećenost Vezuv-Volcano kompanije koja je za protekli četvrt vijeka stigla do pozicije lidera na tržištu, već isto tako predstavlja priliku da se zahvalimo zajednici koja nas je podržala tokom ovog puta. Zato danas doniramo najmoderniji, automatizovani digitalni RTG aparat - Multix Impact proizvođača Siemens, sa pratećom opremom Institutu za bolesti djece KCCG, ne samo zato što KCCG predstavlja stub zdravstvene zaštite za našu zajednicu, već je i simbol nesebične brige o zdravlju svih nas, posebno najmlađih”, naglasila je Bošković.

Prema njenim riječima, tokom proteklih godina KCCG je bio ključan u pružanju medicinske pomoći, liječenju bolesnika i podršci onima koji su se suočavali s raznim zdravstvenim izazovima. Zdravstveni sistem je temelj svakog društva, smatra Bošković i dodaje da je podržavanje institucija kao što je KCCG ključno za osiguranje pristupačne i kvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane.

"Kroz našu donaciju, želimo podržati napore bolnice u pružanju vrhunske medicinske usluge, nabavci neophodne opreme i unaprjeđenju kvaliteta života pacijenata, posebno djece kao najosjetljivije kategorije pacijenata. Ova donacija nije samo izraz naše zahvalnosti zajednici, već i naša obaveza prema budućim generacijama. Vjerujemo da je ulaganje u zdravlje naše zajednice ključno za izgradnju bolje budućnosti za sve nas”, zaključila je ona.

Direktor KCCG, dr Aleksandar Radović, zahvalio se kompaniji Vezuv-Volcano na vrijednoj donaciji posebno što je aparat namijenjen za dijagnostiku djece i što će RTG aparat najnovije tehnologije zamijeniti postojeći koji je star 22 godine.

“U ime KCCG, IBD-a, a prije svega naših najmlađih pacijenata, najiskrenije se zahvaljujem kompaniji Vezuv-Volcano na ovom humanom činu. Koristim, takođe, priliku da vam čestitam jubilej, uvjeren da ćete, pored svoje osnovne djelatnosti, nastaviti i dalje sa drušveno odgovornim odnosom prema našoj zajednici. Ova donacija ima posebnu vrijednost, ne samo zbog toga što je namijenjena za dijagnostiku naših najmlađih pacijenata, već što će novi aparat zamijeniti postojeći koji je u upotrebi 22 godine. Novi digitalni rendgen aparat najnovije generacije, uz minimalnu dozu zračenja prilagođenu dobi i konstituciji djeteta, brzo i bezbjedno pruža kvalitetnu sliku ljekarima koja omogućava pravovremenu i preciznu dijagnozu", kazao je Radović.

On je istakao da će, kao i do sada, KCCG opravdati povjerenje društva u cjelini.

"Posvećenost svih subjekata našeg društva dobrobiti zajednice sa akcentom na zdravlje populacije, primer je koji nas inspiriše i podstiče da nastavimo da radimo sa istim entuzijazmom i predanošću“, kazao je dr Radović.

Digitalni RTG aparat biće isporučen IBD-u i dostupan ljekarima za dijagnostiku najmlađih pacijenata u naredna dva mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније