Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 02. 2024. 07:38 >> 08:22
1
Čitaj mi:

Miss Crne Gore ZA PORTAL

"Boka je moja ljubav, a Dali najveća inspiracija"

Miss Crne Gore Anđela Vukadinović već nedjelju dana boravi u Indiji, u Mumbaiju, gdje će početkom marta biti održan izbor za najljepšu djevojku svijeta. Lijepa Kotoranka ne krije uzbuđenje, a za Portal RTCG pričala je o porodici, planovima, hobijima i željama za budućnost.

Atraktivna, stilizovana i inteligentna Anđela se izdvojila među 12 djevojaka na izboru za Mis Crne Gore. Humanitarnim radom stekla je poštovanje u ovoj jako izazovnoj profesiji, a modeling je odvajkada njena velika ljubav.

Ipak, morala se na tom trnovitom putu suočiti i sa brojnim neprijatnostima, između ostalog, sa gubitkom prijateljstava usljed ulaska u javni život. 

Stoga, Anđela nam je otkrila da je to upravo i inspirisalo da napiše knjigu. 

"Planiram da napišem autobiografsku knjigu koja će obuhvatiti moj život i sve izazove s kojima sam se suočila, uključujući i gubitak prijateljstava usljed javnog života. Ovo iskustvo započelo je u srednjoj školi kada sam ozbiljno počela da se bavim modelingom, što je donijelo sa sobom i početak neprijateljskog ponašanja među nekim mojim vršnjacima. Smatram da će se mnoge djevojke pronaći u mojim iskustvima i da će to biti inspiracija za one koji prolaze kroz slične situacije", navela je ona. 

Knjiga će, kako kaže, biti iskrena priča o putu ka uspjehu, sa svim visokim i niskim tačkama koje je doživjela.

"Nadam se da će moja priča motivisati ljude da ostanu vjerni sebi i da se ne predaju izazovima koje život donosi. Takođe, imam iznenađenje za svoje drage "prijatelje" koji su bili neiskreni i ljubomorni na mene - njihovu ulogu u mom životu otkriću u ovoj knjizi, jer smatram da je važno suočiti se s istinom i prepoznati one koji su bili prisutni samo iz interesa ili zavisti", poručuje ona. 

Za naš portal pričala je o porodici i o bezbrižnom djetinjstvu, ispunjenom ljubavlju i porodičnom toplinom nadomak Jadranskog mora. Živjeti na moru najveći je dar, kaže Anđela, a majka joj je bila i ostala najveći uzor. 

Odrasla je u velikoj porodici sa petoro djece. Ima dva starija brata, jednog mlađi brat i mlađa sestra. Iz svoje porodice nosi duboke moralne vrijednosti, a roditelji su je od malena, kaže Anđela učili poštovanju i empatiji.

"Naučena sam da cijenim ljude oko sebe, da budem saosećajna prema drugima i da se uvijek trudim da činim dobro. Porodica me učila da budem odgovorna i da se suočavam s izazovima hrabro i pošteno. Njihov primjer me podučio važnosti čvrstih moralnih principa u životu i kako oni mogu biti vodič u svakodnevnim odlukama. Kroz svoj rad nastojim da promovišem te vrijednosti kako bih inspirisala druge da njeguju moralnost i poštovanje prema sebi i drugima, i da grade bolji svijet zajedno", iskrena je Anđela. 

Majka je bila prva koja je uočila njen talenat i potencijal za modu i manekenstvo.

"Podržavala i usmjeravala od malih nogu. Ona nije samo izvanredna majka, već i nevjerovatna osoba koja je svojim primjerom duboko uticala na moj život. Još od malih nogu, gledala sam je kako privlači pažnju svih oko sebe svojom nevjerovatnom ljepotom i harizmom. Iako je rodila i odgajila mnogo djece, ona je i dalje zadržala svoju izuzetnu privlačnost i ostala najljepša osoba kako izvana, tako i iznutra. Njena predanost njezi kože, brizi o svom izgledu i elegantnom stilu, kao i bezuslovna ljubav koju pruža svojoj porodici, čine je istinskim uzorom za mene. Uvijek je bila i ostala izuzetno njegovana žena, koja uvijek nosi štikle s elegancijom", priča Anđela.

Odrasla je u naselju Dobrota, za koji kaže da je najljepši dio Kotora. 

"To je mjesto koje nosi poseban šarm i ljepotu. Sve vrijeme provedeno uz more, uz miris soli i zvuke valova, oblikovalo je moje djetinjstvo na najljepši mogući način". 

Iz djetinjstva joj nedostaje igra sa starijom braćom, koji su mi bili kao drugi roditelji i najbolji prijatelji u isto vrijeme.

"Odrastanje uz njih bilo je privilegija koju ne bih mijenjala ni za šta na svijetu", iskrena je Kotoranka. 

U Indiji joj je svaki dan ispunjen novim otkrićima i iskustvima.

"Radujem se što imam priliku da predstavljam Crnu Goru na ovom prestižnom takmičenju. Nadam se da ću uspjeti da ostavim pozitivan utisak na žiri i da ću ponosno predstaviti Crnu Goru na svjetskoj sceni.Posjeta memorijalnom centru posvećenom Mahatmi Gandiju bila je posebno inspirativna, a tu je i njihova bogata kultura i predivni pejzaži", kazala je Anđela. 

Zaljubljena u slikarstvo, muzeji posebna strast 

Anđela je odavno zaljubljena u slikarstvo, a njen omiljeni slikar je Salvador Dali. Inspiriše je i fascinira njegova i vizionarski pristup umjetnosti.

"Cijenim njegovu sposobnost da prenese složene ideje i emocije kroz svoje slike, kao i njegovu nevjerovatnu tehničku vještinu. Njegovi radovi me inspirišu da razmišljam dublje o svijetu oko sebe i da sagledam stvari iz različitih perspektiva", naglasila je ona. 

Voli da obilazi muzeje i galerije i smatra da je umjetnost važan dio ljudske kulture i nasljeđa.

"U muzejima se osjećam kao da putujem kroz vreme i prostor, istražujući bogatu i raznoliku paletu umjetničkih izraza. Slike za mene imaju duboko značenje i uvijek ih posmatram s pažnjom i sa željom da otkrijem poruku koju umjetnik želi da prenese", dodala je ona. 

U slobodno vrijeme posvećuje se različitim aktivnostima. Treniram redovno kako bih održala formu i vitalnost i vodi računa o svom izgledu. Što se tiče stila i mode, "mala crna haljina" je uvijek njen siguran izbor. 

"Kratka crna haljina, ukrašena sa nekoliko odabranih komada nakita i upotpunjena štiklama je savršen spoj elegancije i ženstvenosti. Bez obzira na priliku, mogu se osloniti na nju kao na pouzdanu opciju. Uvijek se osjećam samouvjereno i elegantno noseći je. To je komad odjeće koji nikada neće izaći iz mode", tvrdi Anđela. 

Anti-stres terapija šetnja pored mora

Svakodnevnica i često užurbani način života, prožet obavezama i dogovorima, nosi sa sobom i određenu vrstu stresa. Anđela se relaksira šetnjom pored mora i to ne bi mijenjala nizašta na svijetu. 

"Mirna šenja me ispunjava pozitivnom energijom i smiruje moj um. Zvuk talasa i svježi morski zrak imaju terapeutski učinak na mene, dok mi pogled na prekrasno plavo more pomaže da pronađem unutrašnji mir i obnovim pozitivnu energiju", kaže Anđela. 

A na pitanje da li su Bokeljke najljepše djevojke, Anđela sa osmjehom odgovara da se taj mit prenosi se iz generacije na generaciju.

"Kao Bokeljka, ponosna sam na nasljeđe koje nosimo i na našu prirodnu ljepotu koja je poznata širom svijeta. Još od davnina, priče o našoj ljepoti putuju širom svijeta, a morska klima i mediteranska ishrana još više doprinose našoj izvanrednoj privlačnosti. Ta harmonija tradicije, kulture i prirodnih blagodeti čini nas istinskim simbolom ljepote i elegancije, čemu se ponosno divimo i čime se ponosno dičimo kao Bokeljke", zaključila je Anđela. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније