Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

15. 02. 2024. 17:13 >> 17:13
Čitaj mi:

MARKOVIĆ - RAJNKE

Ambasada SAD-a uvažava planirani strateški pristup reformi državnotužilačke organizacije

Izbor vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu stvoriće uslove za intenzivniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i obezbjeđivanje vladavine prava, samim tim i povećanje povjerenja građana u rad Državnog tužilaštva, kazala je ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke na sastanku sa VDT-o Miloradom Markovićem.

"Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori uvažava planirani strateški pristup reformi državnotužilačke organizacije vrhovnog državnog tužioca (VDT) Milorada Markovića", kazala je Rajnke, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Marković je upoznao Rajnke sa prioritetima u radu u narednom periodu i tom prilikom, kako se navodi, istakao važnost rješavanja pitanja nedostajućeg broja državnih tužilaca, ali i administrativnog osoblja u tužilaštvima na svim nivoima.

"Marković je upoznao ambasadorku sa konkretnim koracima koje je preduzeo kako bi se obezbijedili svi preduslovi za preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva u prostorije stare zgrade Vlade i istovremeno istakao činjenicu da se i druga tužilaštva suočavaju sa problemom neadekvatnog prostora, kao i obezbjeđenja", navodi se u saopštenju.

Marković je ocijenio da je nedovoljan iznos bužeta  opredijeljenog za Državno tužilaštvo takođe jedan od problema koji će nastojati da prevaziđu, kako bi se obezbijedili svi preduslovi za nesmetan i efikasan institucionalni rad, ocijenio je Marković.

"Tokom sastanka zaključeno je da će Ambasada SAD-a posredstvom Biroa Stejt Dipartmenta za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (INL) nastaviti da Državnom tužilaštvu pruža logističku, eksperstku i tehničku pomoć za unapređenja rada u različitim segmentima", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније