Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

23. 04. 2024. 08:32 >> 08:32
1
Čitaj mi:

VDT

Marković će inicirati da Tužilački savjet razmotri pitanje pokušaja uticaja na tužilaštvo

Vrhovni državni tužilac i predsjednik Tužilačkog savjeta Milorad Marković inciraće da se na tom tijelu razmotri pitanje pokušaja uticaja na tužilaštvo, prenose “Vijesti”.

To je, kako se navodi, saopšteno iz Markovićevog kabineta u kontekstu protesta ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koji je održan juče pod sloganom "Stop progonu i selektivnoj pravdi".

“Marković, kao predsjednik Tužilačkog savjeta, iniciraće da Tužilački savjet razmotri pitanje pokušaja različitih vrsta uticaja na Državno tužilaštvo”, saopštila je savjetnica za odnose sa javnošću u Vrhovnom državnom tužilaštvu Marina Raković.

Sa protesta grupe građana ispred SDT-a poručeno je da je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić žrtva optuženih za državni udar i zatraženo da mu se omogući da se brani sa slobode.

Katnić je uhapšen po nalogu SDT-a 14. aprila, a dva dana kasnije određen mu je pritvor do 30 dana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније