Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Srpska TV ]

23. 04. 2024. 14:42 >> 14:45
Čitaj mi:

SLAVICA ŠĆEKIĆ

"Marković i Novović su časni ljudi, Katnića da ispitaju za ubistvo mog brata"

Od novog vrhovnog državnog tužioca i glavnog specijalnog tužioca Milorada Markovića i Vladimira Novovića očekujem da Zorana Lazovića i Milivoja Кatnića ispitaju u vezi ubistva moga brata Slavoljuba, kazala je Slavica Šćekić.

Šćekić, koji je bio načelnik policijske Uprave za opšti kriminalitet, ubijen je 30. avgusta 2005. godine ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Slavica Šćekić godinama optužuje nekadašnje visokr funkcionere ANB-a Zorana Lazovića i Duška Golubovića da su svojom logistikom učestvovali u ubistvu njenog brata.

"Nadam se pravednoj odluci Vijeća, ali se i pribojavam. Nikako ne gubim nadu. Na sahranu mog brata dala sam riječ da se neću predati, dok pravdi ne budu privedeni svi koji su umješani u njegovo ubistvo. Nadam se da će me zdravlje poslužiti i da ću vidjeti glavu hobotnice pred sudom pravde. Za mene je riječ koju sam dala bratu zakon“, poručila je Šćekić tokom gostovanja na Srpskoj TV. 

Iako je prošlo skoro 19 godina, Slavica ne odustaje u nadi da će pravda stići počinioce.

"Ubistvo moga brata još nije konačno rasvijetljeno. Znaju se ubice i dio organizatora, ali se ne znaju nalogodavci. Tek kad se to okonča onda se moći reći da je ubistvo mog brata rasvjetljeno", poručila je Šćekić. 

Na pitanje da li je od nekog tražila pomoć, Slavica kaže da je obilazila sve evropske organizacije, pa i američku ambasadu u Beogradu.

"Tražila sam da mi pomognu, jer nisam vjerovala našim organizacijama i ambasadama u Crnoj Gori. Oni su prikrivali ubice. Moram priznati da je bilo ljudi koji su mi dostavljali podatke, ali je sve to bilo krišom. Razumijem ih, bojali su se za svoj život", kazala je Šćekić.

Upitana da li je očekivala da bi poslije 30. avgusta 2020. godine pravda mogla ići brže, Slavica navodi da se radovala promjeni.

"Ali, ništa se nije desilo. Moje radovanje je kratko trajalo. Jedino se desilo da je uhapšen Zoran Lazović, ali ne zbog povezanosti za ubistvo moga brata. Znam da je to jaka optužba, jer sam svjesna ko stoji iza svega, ali se nadam da će SDT i novi državni tužilac Marković pitati i Кatnića i Lazovića vezano za ubistvo moga brata. Znam da je su i Novović i Marković časni ljudi", zaključila je Šćekić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније