Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

21. 01. 2024. 10:43 >> 10:51
1

ŠIMUN-GRBOVIĆ

Pljevaljska bolnica dobila pomoć države, u februaru tender za novi zdravstveni objekat

Opšta bolnica u Pljevljiima dobila je prije dva dana najveći dio od 50 novih kreveta, 80 dušeka, 90 natkasni, 120 jastuka, 50 prekrivača i 80 posteljina koja su bila uskladištena tokom Covid pandemije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 

Obećanje da će ovaj vrijedni materijal biti u najkaraćem roku opredijeljen bolnici u Pljevljima, dao je u decembru prošle godine, prilikom posjete toj bolnici  ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Šimun je tada menadžmentu i zaposlenima kazao da će odmah pokrenuti proceduru sa Ministarstvom odbrane, u čijim magacinima je bila uskladištena oprema.

Direktor OB Pljevlja dr Saša Grbović,  naglasio je da je donacija ogromna pomoć za pljevaljsku bolnicu, koja će, imati komfornije uslove za pacijente, ali i zato što će sredstva namijenjena za nabavku ove opreme biti preusmjerena za druge potrebe bolnice.

Kvalitetna saradnja sa Ministarstvom zdravlja u narednom periodu donijeće još benefita za bolnicu u Pljevljima, koja je, kako kažu u Ministarstvu, decenijama bila zapostavljena.

''Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su  tenderi za nabavku mašina za vešeraj i porođajni sto završeni i očekujemo ubrzo isporuku. Takođe, raspisaćemo ubrzo tender i za ostatak novca od 300.000 eura koji nam je opredijeljen, čime ćemo zaokružiti vjerujem jedan uspješan period nabavke i zanavljanja sredstava i opreme u našoj bolnici”, kazao je Grbović.

Vjeruje da će u februaru biti raspisan tender za projektovanje i izgranju objekta nove bolnice,.

“Time će biti stavljena tačka na sve špekulacije oko tog projekta i čime ćemo i mi kao uprava dobiti satisfakciju za ozbiljan trud koji je uložen, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat privedemo kraju, i konačno zdravstvo u Pljevljima dovedemo na nivo kakav zaslužuje i medicinsko osoblje i pacijent u 21.vijeku'' zaključio je Grbović.

Šimun je u decembru rekao da su u saradnji sa ministrom odbrane najurgentnije obavili neophodne procedure i učinili opremu dostupnom bolnici u Pljevljima.

“Do izgradnje novog objekta, čija realizacija ide planiranom dinamikom, ova bolnica treba i zaslužuje konstantu pomoć države, od ovih najbazičnijih stvari koje su potrebne stacionarima, pa dalje medicinske opreme i svega onog što jedna ustanova sekundarnog nivoa mora da ima'', poručio je ministar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније