Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

26. 12. 2023. 17:01 >> 17:10
Čitaj mi:

OPŠTINA KOLAŠIN

Rekonstrukcija ulice Boška Rašovića privedena kraju

Opština Kolašin uspješno je privela kraju temeljnu rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića, najfrekventnije saobraćajnice u gradu u dužini od oko 800 metara čija je vrijednost izvedenih radova oko miliona eura, a koja će ubuduće biti dvosmjerna cijelom dužinom, saopšteno je iz Opštine Kolašin.

Predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić naglasio je da je rekonstrukcija izvođena prema Glavnom projektu izgradnje primarne hidrotehničke infrastrukture na prostoru dijela DUP-a Smailagića Polje i dijela DUP-a Centar - dio ulice Boška Rašovića.

"Tako su izvedeni radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije za najkritičnije područje oko ulice Boška Rašovića, zatim izgrađena je fekalna kanalizacija duž ove ulice a čime je riješen i dugogodišnji problem fekalne kanalizacije u takozvanom Izbjegličkom naselju kao i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, kojom je zamijenjeno 400 metara azbestnih cijevi koje su stavljene van upotrebe, potpunu zamjenu telekomunikacionih instalacija, asfaltiranje i puštanje u rad rasvjete, dok obezbijeđena finansijka sredstva za izgradnju trotoara zbog vrmenskih prilika nijesu realizovana u ovoj godini", saopšteno je iz Opštine Kolašin.

Ovaj projekat je, kako se navodi, realizovan na inicijativu Sekratarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj i Službe predsjednika koji su predano duži vrmenski period radili na iznalaženju rješenja za probleme mještana i investiotra u ovom dijelu grada.

Bakić je istakao da nakon rekonstrukcije ove saobraćajnice građani moraju učiniti dodatni napor da se buduće trotoarske površine koriste shodno njihovoj namjeni, a ne za parking, prije svega za potrebe najmlađih sugrađana kojima su trotoari veoma važni kako bi bezbjedno došli do obližnje škole i najavio da će se ubrzo krenuti sa postavljanjem vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije.

Bakić je podsjetio da, iako uspješno realizovana, ova investicija je trajala duže nego što je bilo predviđeno.

"To je uslovilo niz faktora, počev od prekida radova tokom održavanja MOSI igara do možda nešto slabijeg snalaženja izvođača u prvim mjesecima uslovljenom teškom situacijom na terenu, potrebe promjene projekta kako bi se prilagodio svim individualnim domćinstvima i podzemnim instalacijama ali i zbog potrebe da gradsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" odradi potrebene priključke za domaćinstva koja gravitiraju uz saobrćajnicu na kojoj su izvođeni radovi ", saopštio je Bakić i zahvalio se građanima na strpljenju i razumijevanju tokom izvođenja radova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније