Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

20. 12. 2023. 17:26 >> 17:26
Čitaj mi:

IZ SAD

Nova grupa volontera Mirovnog korpusa počela službu u Crnoj Gori

Nova grupa od sedam volontera Mirovnog korpusa danas je zvanično položila zakletvu, čime su započeli svoju službu u Crnoj Gori.

Iz Mirovnog korpusa su kazali da je sedam volontera obećalo da će nadograditi uspjeh koji su postigle njihove kolege tokom prve godine službe u Crnoj Gori.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke istakla je značaj kulturne razmjene i volonterizma u smislu podsticanja boljeg razumijevanja među narodima.

Predstavnik Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Marko Vukašinović naglasio je značaj saradnje crnogorskih nastavnika i volontera Mirovnog korpusa, ističući transformativni uticaj koji ona može imati na učenike i prosvjetne radnike.

Direktorka Mirovnog korpusa u Crnoj Gori i Albaniji Megan Vilson rekla je da je uvjerena u sposobnost nove grupe volontera "da nas približe misiji Mirovnog korpusa, svijetu mira i prijateljstva".

“Ključni dio ceremonije je bio polaganje zakletve volontera koja simbolizuje njihovu posvećenost službi i predstavlja oličenje glavnih vrijednosti Mirovnog korpusa”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su novi volonteri izveli predstavu, pokazujući svoje talente, uključujući poznavanje crnogorskog jezika i tradicionalnih narodnih igara.

Kako je saopšteno, sedam volontera Mirovnog korpusa će živjeti sa porodicama domaćinima u lokalnim zajednicama i raditi zajedno sa crnogorskim kolegama kao nastavnici engleskog jezika.

Iz Mirovnog korpusa su kazali da će volonteri podržavati svoje kolege nastavnike da angažuju mlade ljude u vanškolskim klubovima, obrazovnim kampovima i sportskim inicijativama.

Oni su podsjetili da volonteri Mirovnog korpusa služe u Crnoj Gori na poziv crnogorske vlade.

Mirovni korpus je 1961. godine osnovao američki predsjednik Džon Kenedi, a misija te organizacije je da doprinese razvoju zemalja domaćina i promoviše međukulturalno razumijevanje između Amerikanaca i drugih nacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније