Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

11. 11. 2023. 12:37 >> 15:35

MILOVIĆ U UIKS-U

Vukčević će zamijeniti Vojvodića, proširiće kapacitete Istražnog zatvora

Na predlog ministra pravde, Andreja Milovića, dosadašnji pomoćnik direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), Darko Vukčević, preuzeće upravljanje UIKS-om od 15. decembra, nakon isteka mandata sadašnjeg direktora Rada Vojvodića, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Na sastanku Milovića sa rukovodstvom UIKS-a, naglašena je potreba za povećanjem kapaciteta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, s posebnim osvrtom na Istražni zatvor gdje je broj pritvorenika premašio predviđeni kapacitet.

“Ministar je kao prelazno rješenje do izgradnje novih kapaciteta Istražnog odjeljenja predložio alternativne metode kako bi se smanjilo prekoračenje kapaciteta, jer u ovom momentu na 280 mjesta imamo 490 pritvorenika što je nedopustivo”, navodi se u saopštenju I dodaje da je zamjenik direktora Vukčević najavio je povećanje kapaciteta izmještanjem zdravstvene službe, što će obezbijediti dodatnih 70 mjesta.

Ministar je istakao da je posebno važan rad na implementaciji inovativnih projekata koji će osnažiti sigurnosne protokole i smanjiti rizik od zloupotrebe zatvora kao regrutnog centra.

“U skladu sa tehnološkim trendovima, prioritet je uvođenje novih baznih stanica i unapređenje sistema ometača signala. Ova investicija će omogućiti efikasnije praćenje i kontrolu komunikacije unutar zatvora, sprječavajući ilegalne aktivnosti i održavajući bezbjednost kako zatvorskog osoblja, tako i samih zatvorenika”, navodi se u saopštenju.

Takođe, inicirao je formiranje novog odjeljenja za međunarodnu saradnju unutar UIKS-a, s ciljem konkurisanja za međunarodne projekte.

“Rukovodstvo UIKS-a upoznato je sa planovima za izgradnju novog specijalnog zatvora u Mojkovcu. Ova inicijativa ima za cilj da pravosnažno osuđena lica u krivičnim djelima u nadležnosti SDT izdržavaju kaznu u specijalnom zatvoru”, kazali su iz Ministarstva pravde.

Ministar je podržao pojačanje društveno korisnog rada zatvorenika kroz niz programa, kao i jačanje službe tretmana i resocijalizacije osuđenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније