Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 04. 2014. 08:33 >> 08:33
1

VOJVODIĆ PORUČILA

Bez kompromisa za afirmaciju UCG

Univerzitet treba da ima determinišuću ulogu u društvu i po prirodi je politički faktor, kazala je kandidatkinja za rektora, Radmila Vojvodić, navodeći da je ne čudi zainteresovanost politike za njen izbor.

 

Vojvodić je prošle sedmice predložena za rektora Univerziteta Crne Gore na period od ove do 2017. godine.

Ona je kazala Pobjedi da ne živi ni u kakvoj virtuelnoj akademskoj zajednici, već da objektivno procjenjuje mogućnosti i domete Univerziteta u crnogorskoj tranziciji.

„Beskompromisno ću se založiti za novu fazu afirmacije te najvažnije visokoobrazovne ustanove u našem društvu. Nezavisno od bilo čijeg pokušaja diktata ili zloupotrebe vlasti ili opozicije“, rekla je Vojvodić.

Ona  je dodala da je upućena u probleme na UCG i da je uključena u  njihovo rješavanje.

 „Kao što sam mnogo puta ponovila ovih dana, nužno je da se okupimo i suočimo kao akademska zajednica. Konstruktivno sađejstvo, bez obzira na međusobne razlike to je prioritet. Moramo zajedno u odsudni proces transformacije modela UCG“, poručila je Vojvodić.

Ona smatra da je ključni problem veoma kratka tradicija integrisanog modela.

„Ujedno, i hiperprodukcija studijskih programa, neusklađenost upisne politike i tržišta rada, nedovoljna saradnja i partnerstvo sa privrednim činiocima i valorizcija naših resursa znanja. Moramo prilagoditi vlastiti model Univerziteta održivom modelu razvoja države Crne Gore. Moji napori biti javni i transparentni i rezultati vidljivi i mjerljivi u odnosu na sve što sam u programu istakla“, kazala je Vojvodić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније