Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

04. 10. 2023. 14:07 >> 14:42

REAGOVANjE

Jušković: Kolić pokušao da mi onemogući kandidaturu za direktora ACV

Povodom teksta “Kolić: Vlada nas nezakonito smijenila”, reagovao je jedan od kandidata za direktora Agencije Nebojša Jušković, koji tvrdi da je smijenjeni predsjednik Savjeta ACV Dženan Kolić pokušao da sabotira njegovu kandidaturu za direktora u toj instituciji.

Kolić je juče najavio krivične prijave zbog smjene Savjeta ACV.

“Povodom obraćanja u javnosti bivšeg predsjednika Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dženana Kolića i spominjanja mog imena, želim da u potpunosti precizno obavijestim javnost o (ne) radu bivšeg predsjednika. Obraćajući se javnosti nakon smjene Savjeta ACV Kolić svjesno izbjegava da iznese činjenicu da je jedan uslov za direktora dostavljen u ZZZCG, a da se na konkursu od 2. avgusta 2023. godine ne nalaze predati uslovi (tj. viskoka stručna sprema VII1) što jasno ukazuje na namjeru predsjednika i dijela Savjeta da stvore uslove za njihovog favorita, protivzakonito", navodi on.

Jušković kaže da je ovakvo ponašanje Kolića i dijela zaposlenih predmet SDT zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja prilikom konkursa za izbor direktora ACV.

"U nastavku lažiranja konkursa Kolić, dio Savjeta i pravna služba idu dalje i protivzakonito i protivustavno propisuju uslove kandidatima (izjava o nepostojanju sukoba interesa) koji važe tek nakon izbora direktora. Ovo je bio cilj da se onemogući moja kandidatura za direktora ACV, jer Kolić i njegova ekipa su svjesni da ukoliko bi bio izabran brzo bi ugledalo svijetlost dana, njegovo i njemu bliskih saradnika nestručan i protivzakonit rad”, naveo je Jušković.

Po njegovim riječima, Kolić svakim svojim obraćanjem legetimiše sebe kao ličnost visoke neprincipijelnosti i neprofesionalnosti, što potvrđuje i posljednjim obraćanjem.

“Naime bivši predsjednik Savjeta poziva se na član 164. Zakona o radu prilikom odlaska u penziju gospodina Zorana Maksimovića, a prilikom izbora njegovog favorita penzionera koji je stekao uslove za penziju po gore navedenom članu skoro prije dvije ipo godine Zakon o radu "ne važi“, uz to obmanjujući javnost da je izbor direktora protekao u skladu sa Zakonom. Ovakvim kontradiktornim ponašanjem Kolić vrijeđa zdrav razum i legitimiše sebe i svoju ličnost. Pored gore iznesenih krunskih dokaza o njegovom radu koje ima elemente za krivičnu odgovornost gospodin Kolić izjavljuje da je nezakonito smijenjen i ako član 11 stav 3 i 4 Zakona o vazdušnom saobraćaju jasno propisuje kada Vlada smjenjuje Savjet ACV „Vlada će razriješiti predsjednika i/ili člana Savjeta i prije isteka mandata ako: poslove obavlja suprotno Zakonu, nestručno i nesavjesno i svojim ponašanjem i radom dovede ugled i rad agencije tako da su se u potpunosti stekli uslovi za smjenu Savjeta” kazao je Jušković.

Još jedan u nizu nepricipijelnih postupaka je izjava, ocijenio je on, gospodina Kolića u vezi moje ostavke na mjesto člana Skupštine Kontrole leta Srbije i Crne Gore.

“Tačno je da sam ministru finansija podnio ostavku na mjesto člana Skupštine, da bi imao mogućnost da podnesem kandidaturu na konkursu i ako traženi uslov je protivzakonit i protiv ustavan. Ovim Kolić još otvorenije demonstrira svoju namjeru o lažiranju konkursa, jer ni jedan kandidat nije podnio ostavku na mjesta koja su u sukobu interesa čak ni njegov favorit, penzioner, niti je bilo kome zahtijevan. Imajući u vidu da je izvršen izbor direktora na Savjetu 31.08.2023 godine, moja ostavka nije procesuirana. Istine radi ministar finansija Aleksandar Damjenović nakon izbora direktora ACV je odbio moju ostavku obrazloženjem da dosadašnjim radom sam doprinio radu SMATSA i da nebi bilo dobro da kao jedini vazduhoplovac u organima SMATSA iz CG napustim taj organ. Dalje potezanje ovoga pitanja od strane Kolića liči na davljenika koji se hvata za slamku. Kao osoba koja je od svoje sedme godine vazduhoplovac, prošla sve faze u razvoju od modelara, jedriličara, padobranca, pilota aviona a kasnije obavljao visoke funkcije: potpredsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Crne Gore i potpredsjednik Svjetske vazduhoplovne federacije, a imao bezrezervnu podršku stručne javnosti u zemlji i regionu da budem dio tima ACV imam osjećaj neprijatnosti i stručne degradacije da direktora ACV bira Kolić i njemu slični čije znanje o vazduhoplovstvu završava na čekiranju karte na aerodromu”, poručio je Jušković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније