Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

11. 03. 2024. 12:34 >> 12:35
Čitaj mi:

JUŠKOVIĆ PISAO SPAJIĆU

"Protivzakonito sam praćen"

Pismo premijeru Milojku Spajiću uputio je raniji kandidat za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo Nebojša Jušković.

Pismo prenosimo integralno:

"Obraćam Vam se sa nadom da ovo moje obraćanje neće ostati bez odgovora, kao obraćanje ministru saobraćaja i pomorstva gospodinu Filipu Raduloviću 26.02.t.g. Dodatan motiv da se Vama obratim nalazi se u odgovoru direktora Agencije za nacionalnu bezbjeznost (ANB), a na moj zahtjev od 21.02.t.g. da mi shodno članu 18. Zakona o ANB ('Službeni list RCG' br.28/2005 i 'Službeni list CG' br.86/2009-drugi zakon, 20/2011, 8/2015 i 125/2023) obavijesti da li su preduzimane mjere prikupljanja podataka o meni i da li Agencija za nacionalnu bezbjednost vodi evidenciju ličnih podataka, te ako jesu, stave na uvid dokumenta o prikupljenim podacima.

U odgovoru direktora ANB-a Borisa Milića broj 10-233/24-15252 od 05.03.t.g. nedvosmisleno ukazuje da se protivzakonito preduzimaju mjera tajnog nadzora, prema meni.

Tražim da kao pretpostavnjeni direktoru ANB preduzmete neophodne aktivnosti, ko i kada je donio protivzakonitu odluku da se vrše mjere tajnog nadzora prema meni i sa kojim motivima.

Ohrabrujem Vas da upoznate javnost Crne Gore 'koje su to bezbjedonosne prijetnje' građanima i državi Crnoj Gori proistekle od moje malenkosti, da bih bio pod tajnim nadzorom ANB-a? Ovim odgovorom od 05.03.t.g. ANB je direktno prekršlla Zakon o ANB član 1,2 i 3 i Ustav Crne Gore ('Sl.list CG' br.1/2007 i 38/2013-Amandmani I-XVI). Duboko sam uvjeren da je odgovor direktora ANB (prozvodi zaključak) politički motivisan, zbog mog političkog uvjerenja koje javno iznosim i ne krijem, a što ću i ubuduće činiti u skladu sa svojim mogućnostima.

Mislio sam da je posle 30. avgusta, prošao period da ANB bude alatka za eliminaciju lica koja imaju drugačije političke poglede, za obavljanje određenih javnih poslova, a što je bio slučaj sa mnom prilikom (ne)izbora za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplostvo. Tada se protivzakonito i protivustavno eliminišem iz ovog organa od Vaših najbližih saradnika. Ovakvo ponašanje je u suprotnosti sa Zakonom i Ustavom Crne Gore i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i političkim slobodama i pravima."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније