Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 08. 2023. 06:57 >> 11:44
3

KOPITOVIĆ ZA PORTAL

U Sportskim objektima ispitati nabavke, dodjelu stanova...

U Sportske objekte ubrzo će ući inspekcija rada, ali i inspekcija za javne nabavke kako bi se detaljno pročešljali aktivnosti za vrijeme direktorskog mandata Vojislava Markovića, saopštio je za Portal RTCG Ivan Kopitović, član Odbora direktora tog preduzeća. Ističe da postoje sumnje po pitanju javnih nabavki, kadra koji rukovodi odgovornim pozicijama, kao i načinu na koji su zasnivani ugovori...

Sportski objekti su, ističe Kopitović, leglo partijskog zapošljavanja, pa će pod lupom biti i nivo stručnih sposobnosti koja određeni zaposleni ne pokazuj

"Nije tajna da ni u Sportskim objektima ne cvjetaju ruže, a to je bilo lako utvrditi već dan nakon što je smijenjen nekadašnji izvršni direktor Vojislav Vojkan Marković. Već sjutradan nas je sačekao dug za utrošenu električnu energiju na iznos veći od 50.000 eura, dug za vodu na iznos od 70.000 eura (nesporni) plus 88.000, koje su prema našem mišljenju ali i mišljenju stručnih lica koji su bili još prije desetak godina u komisijama koje su formirali Vodovod i Sportski objekti sporni jer postoji određeni broj vodomjera koji nisu naši već su neka lica očito nelegalno trošila vodu, pa se sada taj dug za vodu vodi kao sporan do utvrđivanja činjeničnog stanja na terenu… Ako bi i taj dug eventualno bio pripisan Sportskim objektima to bi značilo da imamo 160.000 eura duga ka Vodovodu…", navodi sagovornik Portala.

Kada bi se sabrala sva potraživanja, došli do cifre koja može da ugrozi stabilnost firme, ističe Kopitović.

Dodaje i da je račun bio blokiran na jedan kraći period.

"Zahvaljujući razumijevanju rukovodstava EPCG i Vodovoda pokušavamo da danas jedni drugima budemo partneri u pomažemo, a ne poturamo nogu jedni drugi. Ugovor o plaćanju na rate dogovoren je sa EPCG, nadamo se da će isti biti brzo sklopljen i sa Vodovodom, tako da opet možemo reći da se svojski trudimo da zaposleni ne ispaštaju i ne plaćaju ceh bahate politike i revanšizma izvršnog direktora", kaže član Odbora direktora.

Na temu zapošljavanja, Kopitović kaže da su mnogi koristili lična poznanstva kako bi neredovno dolazili na posao.

"Imamo čak situacija gdje duži vremenski period određena lica ne dolaze u predviđenim terminima na posao, pa će s tim u vezi i u tom polju biti novih pravila…"

Vuksanović konsultant na daljinu

Kopitović za Portal RTCG ističe da je prethodni Odbor direktora na predlog izvršnog direktora omogućio visokom funkcioneru DPS-a Božidaru Vuksanoviću da, iako nikada nije kročio u zgradu, iznese blizu 20.000 eura za "konsultantske ugovore".

"Ništa tu ne bi bilo sporno da gospodin Vuksanović i Marković nemaju bogatu saradnju na više polja počev od toga da gdje god je bio direktor gospodin Vuksanović tu je kao pomoćnik bio prisutan i Vojkan Marković. Njihovo družbovanje na državnim i opštinskim jaslama počinje još iz doba Dječijeg saveza, Uprave policije, Carina, pa sve do trenutka kada je Vuksanović ostao bez posla nakon 30. avgusta 2020. Vojkan Marković ga je tada počastio sa preko 1.000 eura mjesečnih primanja iz budžeta Sportskih objekata… Cijela crnogorska javnost će imati priliku da se uvjeri u sadržinu tog ugovora i o strpenu bahatosti i bezobrazluka ogledanih u članovima tog ugovora i o zaduženjima Vuksanovića", navodi Kopitović.

Ističe da su se od samo jedne nadoknade Vuksanovića mogle prefarbati i preurediti tri kapije koje su potrebne da se urede na Gradskom stadionu.

"Interes Vuksanovića i razni interesi bili su preči od suštinskih problema… Tako se nije štedjelo za najbliže srodnike, za Vuksanovića i za najbliže saradnike, neki od njih su jedino bili preporučeni kao aktivisti DPS-a iz mjesnih odbora… Odbor direktora imao propuste i u donošenju pravilnika o rješavanju stambenih pitanja pod povlašćenim uslovima, rangiranju kandidata, donošenju odluka bez obrazloženja gdje je Marković mijenjao stan vjerovatno što mu se prvobitni nije dopao…", dodaje sagovornik Portala.

Poručuje da će detaljne šeme i aktivnosti bivšeg menadžmenta mediji i građani moći da čuju vrlo brzo na konferenciji za novinare.

"Šematski ćemo predstaviti sumnjive aktivnosti, veliki broj tendera je sporan, jasno vidljiva favorizacija firmi, pogotovo iz sektora bravarije… Na kraju iako nije koristio računar, možemo slobodno zaključiti da je rezač papira i dokumenata posljednjih dana rukovođenja gospodina Markovića uzalud radio", zaključuje Kopitović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније